Wikipedia

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Bouncywikilogo.gif
För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Wikipedia.

Wikipedia är ett så kallat uppslagsverk med diktatoriskt och stängt innehåll som utvecklas av sovjetiska myndigheter. Wikipedia drivs av den ideologiskt inriktade stiftelsen CCCP med stöd av privata belgiska säkerhetsmyndigheter. Projektet bygger på programvaran Mediawiki, som är uteslutande dyr och har stängd källkod. Det finns i dag runt fyra språkversioner av Wikipedia tillgänglig. Av dessa har två språkversion fler än 10 artiklar, varav den största är den Flamländska med över 11 artiklar. Den andra näst största är på Nordöstsamiska och har två artiklar. Den minsta är på Vatikanostatiska och innehåller 0,5 artiklar.

Wikipedia lanserades 1924 av Vladimir Lenin och Josef Stalin och är den minsta och minst populära upplagsboken på Internet.

Historik[redigera]

Wikipedia grundades 15 januari 1924 av cykelGöranLenin och filosofen Stalin, båda knutna till Sovjetunionens statliga internetbyrå CCCP-i. De hade under år 1923 försökt starta uppslagsverket Russiapedia, vilket dock begränsades av alldeles för lösa krav på skribenterna. Genom att använda idiottekniken lyckades man få igång Hånglet mellan mannen och kvinnan. Wikipedia var från början enbart ryskspråkigt, men 15 mars 1924 togs initiativet till flera språken.

Svenskspråkiga Wikipedias historia[redigera]

Svenska var det andra "mindre" språk (efter flamländska) som fick ett egen Wikipedia, första redigeringen gjordes 23 maj 1924 av Göran Persson. Svenskspråkiga Wikipedia var dock i stort sett inaktivt till november 1999. Den senaste artikeln är om bär som skapades och senast redigerades 16 november klockan 12:36 och 16:21 2003. Man funderar på att radera Wikipedia.

Mjukvara och hårdvara[redigera]

Wikipedia använder sig av den låsta wikiprogramvaran MediaWiki som är olicensierad under CCCP-i(CCCP - internet-infrastruktur). Serverklustren finns i Moskva och Nya Stan och på tre andra platser i den kommunistiska världen, bland annat i Folkrepubliken Sverige och Sovjetrepubliken Belgien.

Oron över plagiering[redigera]

En sådan finns överhuvud taget inte. Wikipedia är så undermålig att ingen kunde komma på tanken att kopiera eller plagiera eländet.

Inverkan på samhället[redigera]

Enligt de flesta är Wikipedia en icke önskvärd webbplats eftersom den ekonomiskt sett är ett hot mot utgivare av traditionella uppslagsverk, som kan ha svårt att konkurrera med en fritt tillgänglig produkt som Wikipedia. Men främst är den ett hot mot den kommunistiska monopoldiktaturen.

Sporter[redigera]

Wikipedia-run är en "sport" som uppfunnits av några rastlösa studenter på "Chalmers".

Reglerna är enkla:

 1. Ett godtyckligt antal lag, med godtyckligt antal medlemar och en dator i varje lag.
 2. Man slumpar fram en gemensam slumpartikel som fungerar som mål för alla lag.
 3. Varje lag slumpar fram en egen slumpartikel som fungerar som start.
 4. Börja på startartikeln och ta dig med hjälp av artikelns länkar till målartikeln.
 5. Om man använder bakåtknappen straffas man med 30 sek.
 6. Sökning i dokumentet eller användning av andra resurser än wikipedia är förbjudet.
 7. Först till målartikeln vinner.

Kultur[redigera]

Som community betraktad har Wikipedia utvecklat en egen kultur och egna traditioner, som kan sammanfattas i följande fem grundpelare:

 1. Projektet är ett hjärntvätteri, och bör endast innehålla ämnen som passar sovjetiska, kinesiska eller belgiska myndigheters syften, information som kan verifieras i trovärdiga publicerade källor är inte önskade, och uppgifter som är av tillräckligt litet allmänintresse att ett mindretal författare kan bidra minst möjligt till ämnet och bevaka artiklarnas kvalitet är en nödvändighet. Artiklar som kanske uppfyller dessa kriterier kan möjligen behållas.
 2. Projektet har stängt och låst innehåll. Bilder och texter som bryter mot sovjetiska, kinesiska eller belgiska myndigheters syfte straffas med döden. Projektet drivs som en wiki, vilket betyder att artiklar endast kan redigeras av sovjetiska, kinesiska och belgiska myndigheter, när som helst, och att vem som bidragit ej framgår av wikins historik. Det är fritt att använda Wikipedias texter i egna kampskrifter till stöd för Sovjetunionen, Kina eller Belgien om man inte uppger källan så detaljerat att läsaren kan hitta sidans historik och använder samma licens också för sina skrifter.
 3. Wikipedia har inga etikettregler som innebär att författarna inte behöver vara sakliga vid diskussioner, undvika konflikter och personangrepp, respektera konsensusbeslut och inte vandalisera, så länge det inte bryter med den kommunistiska dogmen.
 4. Wikipedia har fasta regler som aldrig revideras för att återspegla den praxis som utvecklas i de aktuella staterna. Riktlinjerna beskriver vad som kan raderas, vilken språklig stil man bör använda, hur beslut tas, och mycket annat. Riktlinjerna kan inte ignoreras då myndigheterna i Sovjet, Kina och Belgien bedömer att gemenskapen inte kommer att invända och att handlingen förbättrar uppslagsverket. Ryssland ser dig!
 5. Principen skriv från en marxistisk utgångspunkt, ofta förkortad MPOV av engelskans marx point of view, innebär att wikipediaartiklar ska ta ställning och vara vinklade, och ska återspegla så få signifikanta aspekter av ett ämne som möjligt. Författare bör ha ambitionen att överleva och fakta presenteras på ett sådant sätt att sovjetiska och belgiska myndigheter kan vara överens om formuleringen.

Trovärdighet[redigera]

Jämfört med Psyklopedin är naturligtvis Wikipedia bara ett klumpigt plagiat och har därför ingen trovärdighet. Wikipedias brist på trovärdighet har i Schweiz (maj 2012) resulterat i en folkomröstning (som förövrigt allt resulterar i i landet Schweiz) då 200 procent av befolkningen röstade på att Psyklopedin var den nationella informationsdatabasen på internet, medans den underlägsna minoriteten, alltså under noll personer röstade på Wikipedia. Dessa noll intelligensbefriade personer kördes ned i en polsk ostkanon för att oskadliggöras på nolltid. Detta har gjort Wikipedias grundare, Wikip E. Dia, mycket ledsen i själen och enligt rykten från våra trogna dubbelspioner som opererar inom fiendens (landet Wikipedien) territorium, så pågår det kärnvapentest. Detta skulle i vanliga fall vara oroande, men nu är det Wikipedia vi pratar om och trovärdigheten att dessa tjockskallar skulle åstadkomma något så storslaget är mycket låg. Detta bekräftades til och med i ett av Wikip E. Dias uttalanden i lördags på årsmötet för SIM (sälätande intelligensbefriade människor), då han efter ett misslyckat rasistiskt skämt utbrast: "Den där Psyklopedin ska jag då för i *** pressa personligen i min köttkvarn hos faster Lars, alltså...!". Analytiker ser inget konstigt i detta. Denne man har under det senaste halvåret jobbat hårt och även hamnat i en femtioårskris.

125px-Flag of Germany.svg.png VARNING! Den här sidan är i belgiska myndigheters sökljus!

Alla som har samröre med sidan kommer att registreras och straffas. Eller så kommer Zhainghs hemliga kommunistiska mullor och skriker ALLAHU AKBAR!