Bil

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”I Sovjetryssland kör bilen DIG!!

~ Rysk Reversal om bil

”Backar du in i trädet så får du mindra baggageutrymme”

~ Martin Ljung om gammal god visdom

”Vi sitter i samma bil, vi sitter i samma bil, tusen år och tusen mil, vi sitter i samma bil.”

~ Bo Kasper om bilar

 
”Kan vi laga denna?”
Nej, det går inte!
Låt oss riva denna sida och börja om.

Bil är ett fordon som man i Sverige sedan den 1 juli 2003 får köra från man fyllt fem år. Körkortsutbildning finns på förskolan, och genomförs där på BMX-cykel med stödhjul. Det räcker enligt nuvarande regler att man lyckas cykla en meter så tillåts man även köra bil i trafiken. På så vis slipper föräldrarna att lämna bilen på dagis. Barnen kan dock om de vill låna fröknarnas bil och övningsköra.

Miljöproblem

På grund av miljöproblemen bilismen orsakar kom de lokala politiikerna i Tokyo i Japan 1995 på en ny regel: Polisen måste skjuta sönder alla bilar på stadens gator. Om föraren eller någon av passagerna överlever ropar polisen åt dem: -Där fick du allt för att du inte åkte bussen istället. Detta har senare även införts på försök i Danmark, med start 2005, men då så vart Muhammedkarikatyrens pressvänner rasade och skaffade larvband till bilarna.

Övrigt

Bilister brukar jaga andra människor och djur för att äta upp dem. Många bilister är riktiga galningar och brukar förstöra hus och brukar lägga bomber på olika ställen och vill spränga folk i luften.

Se även