Frigolit

Från Psyklopedin
Version från den 28 oktober 2009 kl. 06.55 av Svinhund (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Frigolit är ett material som uppfanns år 1980 av Saab. Eftersom frigolit är väldigt lätt så används det i flygplanskroppen på JAS 39 Grepen. Det anses även vara ett utmärkt material att tillverka kassaskåp, trottoarer och sopkvastar av. Frigolit tillverkas genom att man kör hälften Ahlgrens bilar med utgånget bäst före-datum och hälften trälim i en mixer i ett par timmar.

En stor nackdel med frigolit är dock den stora risken att drabbas av akut frigolitförgiftning om man bär kläder (t.ex. huvudbonader) av frigolit allt för ofta. Frigolitförgiftning leder i de allra flesta fall till döden. När detta uppdagades ledde det till rättsliga processer som kom att bli mycket dyra för Saab. Därför tillverkas även Saabs bilar av frigolit idag för att spara pengar åt utfattiga Saab.

Eftersom folk trots detta inte kunde sluta tugga på frigolit uppfanns på 90-talet en ätlig variant, vanligen stavad med två g:n, som är formad som platta runda kakor. Den går att hitta i alla snabbköp med självaktning och ICA. Folk säger att ätfrigolit är helt näringsfritt, eftersom det ju är helt smaklöst, och allt som är smaklöst ju är helt näringsfritt. Sanningen är att ätfrigolit innehåller multiplikativa kolhydrater av en speciellt smakhämmande sort som tillsammans med magens svavelbakterier snabbtransmuterar luftradon till bly, vilken snabbt lägges på ätarens vikt.