Imbecill

Från Psyklopedin
Version från den 17 mars 2010 kl. 15.25 av Svinhund (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'En '''imbecill''' är en tämligen dum människa, inte riktigt så alarmerande dum att vederbörande förtjänar att kallas idiot, men inte heller riktigt funtad i huvudet. I...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

En imbecill är en tämligen dum människa, inte riktigt så alarmerande dum att vederbörande förtjänar att kallas idiot, men inte heller riktigt funtad i huvudet. Imbeciller är ganska vanliga, och framför allt är de verkligt gillade av alla politiker och marknadsförare eftersom de alltid tänker ologiskt och korkat, och därmed är verkligt lätta att lura på en röst eller på pengar. Däremot finns inga imbeciller bland politikerna, som genomgående är institutionella idioter, som tillämpar en form av idioti som går under benämningen ideologi, vilket förhindrar politikerna att fatta rätta och goda beslut.

Imbecillismer

Imbecillismer är de s.k. "tankar" som imbeciller producerar. De är specialutformade för att undvika att fatta vettiga beslut, exempelvis kan det låta såsom följer:

Jag tycker illa om EU, men jag röstar ändå "ja", för Ingvar Karlsson verkar ju så trevlig och jag vill ju inte göra honom ledsen,

eller:

Egentligen behöver jag en jeep, men eftersom den där fiaten hade så trevlig färg, så köpte jag den i stället,

eller:

Egentligen är det ju bra med lugn och ro och fred, men eftersom jag retar mig på mina grannar, så sätter jag eld på deras garage.

Och så vidare. Historien är full av imbecillismer.