Kokos

Från Psyklopedin
Version från den 7 maj 2010 kl. 17.15 av Svinhund (diskussion | bidrag) (→‎Hotet)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Kokos är en slags modern molekyl som oftast används som verktyg för att banka ihjäl råttor.

Citat[redigera]

”Kokos förväxslas ofta med bandet Gustav Wasa”

~ Lars som går i Årskurs 7 om Kokos

”I Sovjetryssland bankar råttan ihjäl KOKOSNÖTEN!!”

~ Rysk Reversal om Kokos

”I Sovjetryssland älskar småkrypen med KOKOSNÖTEN!!Varpå de sakta dödar den genom att slita ut tarmarna ur KOKOSNÖTEN!! ”

~ Rysk Reversal om Sitt eget privatliv

Snabb fakta[redigera]

Kokos (cocoes)

  • Latin: Cocois Nötos
  • Släkte:Finlandsfiskar
  • Färg:Buffelbrun
  • Mogen efter ca 8,74 veckor
  • Häckar i halva lappland samt Nicaragua
  • Äter främst ingenting alls då den inte är vid liv
  • Närmaste släkting: Aborreannanas
  • Främsta odlare: Lars (Högstadieelev i Vilhelmina)
  • Aktuell med: Har fått sin egen talkshow för tv4

Info[redigera]

Kokos eller Kokosnöt som det kallas hos bröd-byråkrater är en brödsort från norra delen av Skåne. Det speciella med brödet är att det består av en gädda med för lång ryggfena. Denna ryggfena skärs först av efter slakten och sedan så hänger man upp den i ett träd där den får hänga i några veckor.

Det är ett vanligt missförstånd av turister att kokosarna växer direkt på träden. Efter ett tag blir den brun och rund och då är den färdig att plockas. Plockningen sker på det viset att en ung pojke klättrar upp i det höga träden varpå han ramlar ner. Detta upprepas upp till femton gånger beroende på årstid. När cermonin är avklarad går de och hämtar en stege och klättrar upp i träden. Under sommar och vintermånaderna ska de som står kvar på marken putta undan stegen varpå han som klättrat upp ramlar ner. Efter det så börjar det på riktigt, mannen med den tjockaste skallen i byn, dunkar in sitt hårdhudade kranium i träden och alla kokosfötter. ehm, nötter ramlar ner. Efter denna cermoni som sägs försämra kokosens lukt fortsätter man till nästa träd och upprepar proceduren, varje nytt träd betyder en gång extra att ramla ned från trädet och stegen. De företag som driver insatserna heter Fryst Lax AB, ett känt aktiebolag som alla känner till.

På senare tid när kokosodlingar har blivit allt vanligare, odlas nu kokosen oftast på torkställ eftersom att det är mycket enklare att plocka ner dem där ifrån. Kokos bör förvaras i så kallade spettekager.

Fryst Lax AB[redigera]

Fryst lax ab eller G.A.P.F.L.A.B.B (Gröna androiders pompösa frysta laxars aktie bolag (och bullbageri))är en världomspännande organisation skapad av mindre koreanska företag. På senare tid har äffarerna gått dåligt för dem p.g.a hotet (se hotet) mot branchen, då lade dem till bullbageriet. Men även denna del gick dålig eftersom att det är ett känt faktum att kontorsnissar och slavar ej kan baka.

När de första besvikande siffrorna från bullbageriet kom startade cheferna ett klädesmärke. Dock tyckte dem att förkortningen G.A.P.F.L.A.B.B vart för långt och döpte märket till G.A.P. G.A.P står för Gröna androiders pösmunkskläder.

Användning[redigera]

Kokos används främst för att banka ihjäl råttor, och brukar säljas i flera u-länder som råttgift. Råttgiftet fraktas hela vägen från norra lappland till Moldavien och från Nicaragua till tex USA. Kokos brukar även användas inom backhoppning för att testa om man kan hoppa. Man rullar helt enkelt ner kokosnöten för hela backen och sen får man se om den håller eller inte. Det är även ett mycketeffektivt hjälpmeder för sporthuliganer.

Historia[redigera]

Allt började med en stor smä... Jag menar gud skapade världen på 7 dagar och 6000 år senare kunde man säga att det var 500 år sedan folk kunde säga att det var ungefär om 200 år som Kristoffer Kollonbuss skulle göra sin stora världsomsegling. Det egentliga syftet var att hitta en snabbare väg till Portugal. Nästa morgon seglade han från Portugals strand för att leta. Han kom då fram till Skåne som han trodde var Porugal (därför kallar man ibland skåningar för portugiserianer)och väntade sig ett vackert välkommnande. Han upptäckte efter ett tag att han istället hade kommit till världsmetropolen Skåne. Han hittade några kokos och postade dem med FedEx Jetplanstjänst tillbaka till Portugal. På vägen tillbaka exploderade en kokosnöt inuti lastutrymmet och kokosmjöl läckte ut över hela två kvadratmeter golv. Se även: Kokosmjölksaffären i Nuuk. Efter en otrevlig nödlandning hittade infödingarna honom. Infödingarna skar av han hälsenorna varpå dem åt han levande. Skelletet andvänds än i dag som skaft på en Skånsk sopborste.

När Portugiserna fick kokosarna nerdimpandes i brevlådan vart de förundrade över den besynerligga formen. Men eftersom att det inte fanns några råttor i portugal på den tiden så slängde dem bort kokosarna. Detta är anledningen till att kokosen aldrig växt utanför Skåne. Senare när stadsbor invaderade SKåne beslöt dem att andvända alla åkrar som kokosodlingar. Dessa jätte-kokosplantage fick sedan alla gnällspikar till Portugiser arbeta på. Men sedan så gick portugiserna ut i strejk och odlingarna var tvugna att flyttas till lappland där en del norska slavar fick finna sig i att göra arbetet. Just idag har kokosodlingen avtagit och detta beror främst på ett stort hot (se Hotet).

Hotet[redigera]

På senare tid har kokosodlare blivit tvugna att ta fram nya produkter som Kokosbollar (även kallade fiskbullar), Kokosmjölk (får man av kor som äter kokos). Anledningen till att de har blivit tvugna att skapa dessa mutationer är för en ny konkurent. En konkurent som inte bara dödar råttor utan även allt annat liv. Nämligen regisören för billiga förutsägbara amerikanska romantiska komedier!

Hjälp de stackars kokosodlarna genom att bojkotta dessa djävulska inspelningar! Se: Kalkon.se för mer info.

Tack alla ni som hittils har stöttat kokosodlarna i dessa svåra tider. Vi har fått in:

0$Mätare.png1 500 000$

Tack för ert bidrag!