Skillnad mellan versioner av "Kreationism"

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(länkar)
 
Rad 1: Rad 1:
'''Kreationism''' är en galen sekt-religion bestående av dels enstaka mytomaner som är djupt narcissistiskt personlighetsstörda, men som har stor talang att manipulera, dels av ett större antal stackare med autism eller Aspergers syndrom, vilket gör att de inte förstår symboler, utan tror att alla utsagor måste tolkas bokstavligt, vi kan kalla dessa för 'flocken'. Mytomanerna utnyttjar detta faktum för att manipulera flocken, och emotsätter sig alla försök att förklara för dessa hur det egentligen förhåller sig. En tredje grupp 'de nyttiga idioterna', kommer in i de enstaka fall att den kreationistiska sekten tjänar ihop en massa pengar, och dessa nyttiga idioter lär sig sektmaterialet, blir anställda som profeter, och som går ut och utmanar universum.
+
'''Kreationism''' är en galen sekt-religion bestående av dels enstaka mytomaner som är djupt narcissistiskt personlighetsstörda, men som har stor talang att manipulera, dels av ett större antal stackare med autism eller Aspergers syndrom, vilket gör att de inte förstår symboler, utan tror att alla utsagor måste tolkas bokstavligt, vi kan kalla dessa för 'flocken'. Mytomanerna utnyttjar detta faktum för att manipulera flocken, och emotsätter sig alla försök att förklara för dessa hur det egentligen förhåller sig. En tredje grupp '[[nyttig idiot|de nyttiga idioterna]]', kommer in i de enstaka fall att den kreationistiska sekten tjänar ihop en massa pengar, och dessa nyttiga idioter lär sig sektmaterialet, blir anställda som profeter, och som går ut och utmanar universum.
   
 
==Kreationismens trossystem==
 
==Kreationismens trossystem==
Rad 5: Rad 5:
   
 
===Diverse läror===
 
===Diverse läror===
Allting som utgår från sektledaren skall tolkas bokstavligt, och eventuellt kan också en annan skrift, exempelvis Bibeln, tolkas bokstavligt. Exempelvis skapades Jorden 23 oktober 4004 f.kr., genom att [[Gud]] snäppte med fingrarna. Planeterna, solen och månen, vilka alla går i bana runt Jorden fastsatta i friktionslösa kristallsfärer, skapades den tredje dagen med syftet att människor skulle skapa kalendrar enligt vilka de skulle tillbedja Gud. Då framtiden är redan fastställd och beskriven i Johannesuppenbarelsen, Hesekiel, Knutbyevengeliet, Runar Sörgaards tredje boken och andra horror-skrifter behöver krationisterna inte anstränga sig i livet, de kan alltid säga "vad var det jag sa när jag citerade hela bibeln?". Enligt kreationisterna kommer världen gå under år 2012.
+
Allting som utgår från sektledaren skall tolkas bokstavligt, och eventuellt kan också en annan skrift, exempelvis Bibeln, tolkas bokstavligt. Exempelvis skapades Jorden 23 oktober 4004 f.kr., genom att [[Gud]] snäppte med fingrarna. Planeterna, solen och månen, vilka alla går i bana runt Jorden fastsatta i friktionslösa kristallsfärer, skapades den tredje dagen med syftet att människor skulle skapa kalendrar enligt vilka de skulle tillbedja [[Gud]]. Då framtiden är redan fastställd och beskriven i Johannesuppenbarelsen, Hesekiel, Knutbyevengeliet, Runar Sörgaards tredje boken och andra horror-skrifter behöver kreationisterna inte anstränga sig i livet, de kan alltid säga "vad var det jag sa när jag citerade hela bibeln?". Enligt kreationisterna kommer världen gå under år 2012.
   
 
[[Kategori:Galna sekter]]
 
[[Kategori:Galna sekter]]

Nuvarande version från 10 april 2015 kl. 14.22

Kreationism är en galen sekt-religion bestående av dels enstaka mytomaner som är djupt narcissistiskt personlighetsstörda, men som har stor talang att manipulera, dels av ett större antal stackare med autism eller Aspergers syndrom, vilket gör att de inte förstår symboler, utan tror att alla utsagor måste tolkas bokstavligt, vi kan kalla dessa för 'flocken'. Mytomanerna utnyttjar detta faktum för att manipulera flocken, och emotsätter sig alla försök att förklara för dessa hur det egentligen förhåller sig. En tredje grupp 'de nyttiga idioterna', kommer in i de enstaka fall att den kreationistiska sekten tjänar ihop en massa pengar, och dessa nyttiga idioter lär sig sektmaterialet, blir anställda som profeter, och som går ut och utmanar universum.

Kreationismens trossystem[redigera]

Kreationismen har ersatt sanningen med SANNINGEN, och detta betraktas som strikt likvärdigt med sektledarnas utsagor, hur vrickade de än är. Kreationister umgås i grupp och kläcker attityder till varandra, och förväntar sig medhåll: brist på medhåll innebär att man gör sig omöjlig, än värre är det med att resonera, reflektera eller att rentav ifrågasätta. Om längre utsagor görs, så är det att upprepa sektledarens utsagor, om man kommer med andra resonemang som folk inte känner igen, då är man "jobbig". Sanningen skall köras över med SANNINGEN, sanningen är en falsk lära förespråkad av en ondskefull sammansvärjning, exempelvis Darwinister, Illuminati eller Mensa. All forskning är ute efter att propagera sanningen, och således ute efter att hindra folk från att lära sig och underkasta sig SANNINGEN.

Diverse läror[redigera]

Allting som utgår från sektledaren skall tolkas bokstavligt, och eventuellt kan också en annan skrift, exempelvis Bibeln, tolkas bokstavligt. Exempelvis skapades Jorden 23 oktober 4004 f.kr., genom att Gud snäppte med fingrarna. Planeterna, solen och månen, vilka alla går i bana runt Jorden fastsatta i friktionslösa kristallsfärer, skapades den tredje dagen med syftet att människor skulle skapa kalendrar enligt vilka de skulle tillbedja Gud. Då framtiden är redan fastställd och beskriven i Johannesuppenbarelsen, Hesekiel, Knutbyevengeliet, Runar Sörgaards tredje boken och andra horror-skrifter behöver kreationisterna inte anstränga sig i livet, de kan alltid säga "vad var det jag sa när jag citerade hela bibeln?". Enligt kreationisterna kommer världen gå under år 2012.