Lund

Från Psyklopedin
Version från den 18 december 2010 kl. 07.34 av Ralph Borg (diskussion | bidrag)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Lund är en genomgående cirkulär stad med separata öppningar för sockerbetor samt berusade studenter iförda grön hatt. Staden grundades omkring 100 f.kr. av den rasande draken Dannebrogen. Staden levde och frodades i ca. 500 år, sedan raserades de östra delarna av hunnerna kring år 444 e.kr. Över 45 000 människor dödades en och samma helg och lika många fördrevs upp till Sverige.

Historia

Staden Lund grundades på nytt en kall vinternatt av den danske kungen Hans Hansen Jensen Hansensen Klausdrup, någon gång på den europeiska medel-medeltiden (den mörka tiden, då män var män och vikingarna härjade i alla led). Några 100-tals år senare övertogs staden av svenskarna, vid tillfället iförda rosa och turkosa kattdräkter, som även fäste staden vid dess dåvarande position eftersom den tidigare varit fullt rörlig. Den dåvarande positionen är för nuvarande även den nuvarande positionen.

Studentliv

I Lund finns omkring 15 studenter (även kallade för galenpannor eller helt kort idioter). Siste April varje år brukar dessa studenter samlas i Stadsparken för att festa, någonting som fått enorma konsekvenser för staden. Förra året uppgick kostnaderna för städning och återställande av parken till hundratusentals kronor, en kostnad som studenterna själva får stå för. På grund av detta är alla studenter utfattiga och tvingas varje år låna pengar från staten för att ha råd med hyran.

Cykelkretslopp

I Lund finns en lag som förbjuder låsta cyklar. Därför kan vem som helst ta vilken cykel som helst, när som helst. Som följd av detta vill ingen hoppa av sin cykel och lämna den, därför finns det väldigt många cyklister i Lund. En grundregel i Lund är att man cyklar på trottoarerna och att man inte väjer för något. En undersökning som gjordes 2006, visar att 74,7% av cyklisterna var blinda. Detta kan i viss mån förklara deras beteende.

Bokstavsåtervinning

I Lund finns världens enda bokstavsåtervinningsstation. Allt som slängs i 'Recycle bin' på din dators skrivbord hamnar i Lund när du trycker 'töm'. Eftersom ingen slänger några filer längre, har centralen tappat sin storhet och många av arbetarna har fått mjältsjuka.