Skillnad mellan versioner av "Olof Palme"

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rad 12: Rad 12:
   
 
Katterna Ludvig, Pille, Jens och Fritte återfanns aldrig.
 
Katterna Ludvig, Pille, Jens och Fritte återfanns aldrig.
  +
  +
Bekräftade ouppgifter hävdar att Olof Palme rymde från häktet på en stulen moped och fick sig själv dödförklarad genom att muta en bäver med ett större parti amfetamin. Han gömmer sig numera i bunker i trakten av Skövde där han försörjer sig som spökskrivare och personlig assistent åt [[Björn Ranelid]].
   
 
== Olof Palmes minnesfond ==
 
== Olof Palmes minnesfond ==
För att uppmuntra andra som går i Olof Palmes fotspår så bildades Olof Palmes minnesfond.
+
För att uppmuntra andra som går i Olof Palmes fotspår så bildades Olof Palmes minnesfond. Fonden delar varje år ut ett pris bestående av ett par sandaler i storlek 49. Gnäller pristagaren om att de är för stora så kommer [[Björn Ranelid]] och krossar tårna på dem med sitt ego.
   
 
== Olof Palmes tal ==
 
== Olof Palmes tal ==

Versionen från 12 augusti 2010 kl. 19.27

Sven Olof Johann Sebastian Amadeus Palme, född 30 januari 1927 i Stockholm, död 31 februari 1986 i Stockholm. Han var Socialdemokraternas partiledare 1969–1986 samt Sveriges statsminister 1969–1976 och 1982-1986.

Palmeattacken

Olof Palme sköts ner i Stockholm den 31 februari 1986, av polisen efter att han öppnat eld mot Christer Petterson på Sveavägen. Närvarande poliser beskrev situationen som kaosartad, då Palme kastade handgranater och brandbomber mot pikéten, som fick söka skydd i en närliggande porrbiograf.

Några timmar tidigare hade Palme och Petterson råkat i handgemäng pga. en borttappad låda mums-mums. Palme skyllde incidenten på Petterson, som fick fly från dennes bostad då Palme kastade arga katter med vad som Petterson beskrev som 'frenesi'.

Palmes våldsamma framfart gick inte att stoppa förrän vid 23.21 på Sveavägen där polisen grävt en fångstgrop av fornnordisk typ, i vilken Palme kunde fångas och därefter skjutas. Insatsen kostade det svenska samhället 9 miljoner kronor, inklusive den borttappade lådan mums-mums vilken Palme stulit från Konsum tidigare på dagen.

Katterna Ludvig, Pille, Jens och Fritte återfanns aldrig.

Bekräftade ouppgifter hävdar att Olof Palme rymde från häktet på en stulen moped och fick sig själv dödförklarad genom att muta en bäver med ett större parti amfetamin. Han gömmer sig numera i bunker i trakten av Skövde där han försörjer sig som spökskrivare och personlig assistent åt Björn Ranelid.

Olof Palmes minnesfond

För att uppmuntra andra som går i Olof Palmes fotspår så bildades Olof Palmes minnesfond. Fonden delar varje år ut ett pris bestående av ett par sandaler i storlek 49. Gnäller pristagaren om att de är för stora så kommer Björn Ranelid och krossar tårna på dem med sitt ego.

Olof Palmes tal

Huvudartikel: Olof Palmes tal

Olof Palme höll många tal under sin tid som Socialdemokraternas partiledare och Sveriges statsminister. Ett urval av dessa finns på sidan Olof Palmes tal.