Skillnad mellan versioner av "Religion"

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rad 21: Rad 21:
   
 
===[[Islam]]===
 
===[[Islam]]===
  +
Islam är en ironisk parodi på [[judendomen]] där man låtsas dyrka en låtsaskompis som heter Allan (arabiska: "gick du på den va?") bara för att driva med folk. Allan har stora byxor och är en jävel på att koka brännvin. Han samlar på vinylskivor med Electric Light Orchestra och har en propeller på ryggen så han kan flyga upp i taket och röka färgflagorna som hänger där. På fredagarna kör han ströget i Vetlanda med sin Volvo 142:a som spann loss en gång 1988. Då svimmade varje [[fjortis]] i Vetlanda. Inom Islam vänder man sig alltid mot Ekenässjön när man ber, för det är där Allan hyr en låtsasgarageplats för Volvon, bakom pizzerian.
???
 
   
 
{{Stub}}
 
{{Stub}}

Versionen från 12 augusti 2010 kl. 21.45

Denna artikel har inte kategoriserats. Kategorisera artikeln och hjälp till att förbättra Psyklopedin.

Religion är filosofier som grundar sig på sagoböcker. Folk som tror på dessa sagoböcker brukar kallas religiösa och lägger oftast ner en stor del av sina liv på att tro på sagoböckerna.

De största religionerna kallas för kapitalism, kristendom, och islam.

Teologi

Kapitalism

Kapitalister tror på att universum skapades för att gud skulle konkurrera ut andra universum av andra gudar. Kapitalister tror på att innan man föds på en planet har man en bestämd antal tillgångar, beroende på vilken familj man är född i. För dessa tillgångar kan man sedan köpa liv på vilken planet man vill. Gud skapade universum och kallade planeterna för "utbud". Eftersom gud hade ett stort utbud föll priset och således kom det en stor efterfrågan, som senare höjde priset.

Kristendom

Kristna tror att en magisk skäggig gubbjävel i molnen skapade jorden och mannen i hans avbild och kvinnan från mannens revben. De två första människorna kallades för Adam och Eva. De levde i en gård och de fick inte käka frukt av någon anledning, allergi eller nått. Varför Gud ens hade planterat ett fruktträd där är oklart, om ingen fick äta av den.

4000 år senare skickade han sin son Jesus till jorden. Han avrättades. Jesus mamma, Jungfru Maria, blev gravid med Jesus när hon hade varit otrogen mot sin man som inte förstod hur hon kunde vara gravid och Jungfru Maria ville inte berätta att hon varit otrogen, så hon hittade på att en ängel från ovan hade givit henne hennes barn. Trots att det var den sämsta bortförklaringen någonsin så gick han på det.

Bibeln

Bibeln är en bok som predikar minoritetsförtryck, kvinnohat och folkmord som något positivt. Det mest kända stycket är där världens första genuina hippie spikas upp på ett kors för att han tycker att man ska vara lite snällare mot varann för en gångs skull.

Islam

Islam är en ironisk parodi på judendomen där man låtsas dyrka en låtsaskompis som heter Allan (arabiska: "gick du på den va?") bara för att driva med folk. Allan har stora byxor och är en jävel på att koka brännvin. Han samlar på vinylskivor med Electric Light Orchestra och har en propeller på ryggen så han kan flyga upp i taket och röka färgflagorna som hänger där. På fredagarna kör han ströget i Vetlanda med sin Volvo 142:a som spann loss en gång 1988. Då svimmade varje fjortis i Vetlanda. Inom Islam vänder man sig alltid mot Ekenässjön när man ber, för det är där Allan hyr en låtsasgarageplats för Volvon, bakom pizzerian.