Rock Sätt

Från Psyklopedin
Version från den 25 april 2011 kl. 11.17 av JMS (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”I Sovjetryssland sjunger engelska på ROXETTE!!

~ Rysk Reversal om Roxette

”It must have been hate, but it's oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooover now. It must have been food, but I lost it somehow”

~ Roxette om Hat

Rock Sätt eller (enligt felstavarna på Wikipedia) Roxette är en svensk heavy metal-duo. Roxette försökte under 1980-talet skaffa sig världsherravälrde. Duon består av Per Gessle från Gyllene Tider och Marie "Teddybjörnen" Fredriksson .

Kända sånger[redigera]

It Must Have Been Hate/No sé si es odio/När hatandet föds[redigera]

En av deras mest kända sånger är It Must Have Been Hate, som handlar om hat, våld, bråk och slagsmål. 1996 kom en version på spanska, som heter No sé si es odio, vilket betyder Jag vet inte om det är hat. 2006 sjöng Shirley Clamp sången som coversvenska, fast då hette den När hatandet föds. Den är signaturmelodi till filmen Wikipedia: the Movie, som Ronald McDonald tycker att alla barn bara måste se. Ronald McDonald säger följande: "Gå och se den, barn, så får ni gratis godis på bion.". Det följande meddelandet har delade meningar: "Bra va, eller hur?", vilket Sanders instämmer med, men knappast Sveriges Tandläkarförbund.

Joyride och Sleeping in My Car[redigera]

Sångerna Joyride och Sleeping in My Car drogs, liksom deras musikvideor, in i Sverige efter en skrivelse från polisen till Sveriges regering. Anledningen var att det är faktiskt ganska farligt att köra för fort eller sova i bilen - om man somnar då man kör. Rånartjänst upphörde genast att spela dem i radio. Det har kommit krav på att Roxette måste göra en ny, varnande inspelning av Joyride, där melodin och texten då Joyride är slut går rakt över till Sleeping in My Car, och därefter till Prästens lilla kråka. Detta är ett varnande exempel på hur illa det kan gå (d.v.s. Den som kör för fort blir trött, somnar i bilen och far ner i diket). Joyride sjungs ibland även som "Griefride", och då går refrängen så här: "Goodbye, you fool I miss you! C'mon join the griefride". I musikvideon till Griefride ses en likbilschaufför som kör en likbil med ett lik i till en begravningsgudstjänst medans en släkting till den som dött sitter i sätet bredvid föraren.

Wish I Could Fly[redigera]

Sången Wish I Could Fly drogs in direkt, det var inget snack om saken. Anledningen var det drogrelaterade temat. Fansen protesterade genom att hoppa från höghustak. Sången finns inte med på skiva, och alla sångböcker texten står i beslagtogs av polis. Problemet var bara att den av någon anledning hade kommit med i 1999 års upplaga av sångböcker som Nu skall vi sjunga, Sjung med oss, mamma! och Sjung, svenska folk!. Dessa sångböcker fick brännas, och svensk polis begick flera razzior mot skolor, förskolor och privathus.