Saunauto

Från Psyklopedin
Version från den 20 december 2007 kl. 11.00 av Cpt Tuttle (diskussion | bidrag) (→‎Olika versioner)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Oy Saunauto Oi, finländsk biltillverkare med säte i Miljonstaden Salmivaara. Deras bilmodeller har fått stark kritik världen över för att bilarna byggs av begagnade bastuer som med största sannolikhet stulits från trädgårdar i Hufvudstadsregionen. Fabriken ägs av en före detta miljöaktivist vid namn Järkka Motoristi mera känd som Salmivaaran Järkka.

Rolig historia[redigera]

Det hela började året 1941 enligt julkalendern. Ryssarna(stön! Alltid dessa ryssar) hade bombat sönder Salmijärvis Alkobutik och 96% av stadens befolkning var arbetslösa. Järkka Motoristi och hans vänner bestämde sig för att åka sparkstötting ner till Helsingfors och framföra sina klagomål till Risto Ryti.

Väl framme såg de att alla hade en egen ångbastu i trädgården, och de stal omkring hundra stycken och fraktade till Salmivaara. Därefter knyckte de motorer från sovjetiska MiG 15 stridsflygplan och monterade framtill på bastun. Därefter satte man fast hjul från vävstolar och baktill monterade man fast en bykbunke som bagageutrymme. Man döpte modellen till Nopea Puu-Perkele.

Premiéren[redigera]

Saunauto Nopea Puu-Perkele visades första gången på Världsutsällningen i Salmivaara samma år och den fick stå mellan AutoPutin och Oldsmobile Golden Rocket. Den blev utsedd till årets bil och Järkka tjänade över en miljard mark! Dessutom klarade den det finska krocktestet galant. Kravet var att bilen skulle meja ner en bolsjevik och att denne skulle bli till blodigt mos. För övrigt hade bilen 675 hästkrafter och en toppfart på 1 890 km/tim. Bänsleförbrukningen 78 liter/ milen.

Olika versioner[redigera]

I dagsläget har man ett stort urval av olika tillvals- och utrustningspaket.

  • Hyvvä Järkkan Ylimääräinen inkluderar krockkudde med manuell pump, extra säten i form av hösäckar och en VHS med Mr bean.
  • Aito Suomalainen Roska inkluderar speciallackering i vit med blåa ränder, en flaska koskis i handskfacket och en VHS med Mumintrollet.
  • Valmis Talvisotaan själva bastun i pansarstål istället för trä, kamoflagefärg, larvfötter och en kanon som automatisk siktar mot kommunister.
  • Nopea kuin itsä Mauno Koivisto 3 900 hästkrafter istället för 675, möjliggör en toppfart på 12 544 km/tim. Bräsleförbruningen blir 198 liter per mil.
  • Jiddisch är speciellt för judar. Bastyhutten inreds som Auschwitz med gaskammare.
  • Asua maalla inkluderar gödselspridare, kossor, traktordäck, kohage och foder i bykbunken.
  • Hirohito Hirosjimapikachu Kawasakinagasaki är till för den japanska marknaden. Hytten kläds i tyg och en risskål på golvet. Ratten ersätts med en TV-spelskontroll och rutan blir en TV-skärm. Dessutom står en Corolla i baksätet mot pristillägg.
  • Alt for Norge paketet för den norska marknaden. Själva bastun ersätts med ett badkar med kokande olja, pedalerna ersätts men slalomskidor och en DVD med första säsongen Fleksnes medföljer.
  • Kaikki inkluderar frysbox, WC, duschkabin, staket, kallkontor, TV, lavoar, säng, svärmor, reservdelsbil, snygg tjej, middag, vardagsrum, med mera...
  • Aasinperse är en liten sportig modell för damer, och är därför utvecklad för att vara mer lättkörd än de andra modellerna. Karossen har inspirerats av det amerikanska märket Abrams, men den är lite större. Motoriseringen består av två stycken kompressormatade bigblock-motorer av Chevrolets fabrikat, så den är inte lika stark som de andra modellerna, men väldigt bränslesnål. Den finns enbart i rosa metallic med mintgrön inredning, till standardutrustningen hör en växelspak som kan monteras lös och användas som dildo, latexklädd ratt, parkeringshjälp (missiler skjuts automatiskt iväg mot bilar som står ivägen), och en stereo som spottar ut alla skivor utom de med Arja Sajonmaa.

Plagiat[redigera]

På senare tid har man upptäck att modellen piratkopierats av ryssarna(suck! Ryssar igen) i en hemlig fabrik i hjärtat av Sibirien. De kände till att hytten bestod av en bastu, men i brist på trä(!) byggdes den av paiper maché och i brist på motor använde man en ombyggd kaffebryggare som drivlina. Dessutom användes köksstolar som säten. De kallade den för Svjasjtjennij Masjini 1201212021002112. Ett exemplae byggdes. Den gick under när den stod ute i regnet...

Fel och brister[redigera]

Saunauto Nopea Puu-Perkele har fått kritik för en dödskrasch i Förenta Staterna. En man(?) vid namn Nelson Muntz körde sin Saunauto på en gata i Shelbyville då han frontalkrockade med en Bill Clinton som körde Hummer H2. Clinton dog genast, och Muntz behövde bara borsta bort H2:an från stötfångaren och åka vidare...

I vissa länder är Saunauto rentav förbjudna. Rein-fältet är ett exempel. För att bilen skulle godkänas måste Göran Persson fisa inuti bilen efter att ha ätit ett dussin kaktusar. Och den fick inte haverera! Men det gjorde den.

En annan olycka hände nere i Stöveln där Italiens kejsare Don Maffiozza il Grosso snubblade på vinterkrigsversionen så att hakan slog i kanonen och sedan föll han i marken så att lungorna krossades. Han överlevde eftersom hän är facsist, men han fick sita med decimetertjockt gips i fjorton veckor.

Referenser[redigera]

Lenin gör en storvinst på Nasdaqbörsen.
Alla tolvåringar blir gravida inom EU.
Göran Persson släpper en brakskit som påskyndar växthuseffekten.
Någon skriker.
Wolfgang Amadéus Mozart vinner ESC!