Skillnad mellan versioner av "Scientologi"

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rad 2: Rad 2:
 
{{Q|I Sovjetryssland är det Scientologin som inte tror på '''DIG'''!!|Rysk Reversal|Scientologi}}
 
{{Q|I Sovjetryssland är det Scientologin som inte tror på '''DIG'''!!|Rysk Reversal|Scientologi}}
   
'''Scientologin''' verkar vara den mest vanliga religionen i världen. Den är skapad på originalmanuset till filmen [[Avatar]] och sägs ha hjärntvättat alla biobesökare efter att ha sett filmen i 3D till att få onda själar som orsakar bl.a. [[världsfattigdom]] och oljeläckage i den mexikanska golfen.
+
'''Scientologin''' verkar vara den mest vanliga religionen i världen. Den är skapad på ett missförstånd av biografbesökarna till filmen [[Avatar]] och skapat en hel religion. Efter att ha sett filmen i 3D trodde även biobesökarna att de hade ursäkt till att göra vad som helst eftersom att de påstått sig"onda kroppssjälar" efter att ha sett filmen. Detta har nu orsakat bl.a. [[världsfattigdom]] och oljeläckage i den mexikanska golfen.
   
   
 
== Historia ==
 
== Historia ==
Scientologi är en ny"religiös" rörelse skapad av den amerikanske science fiction-författaren L. Ron Hubbard. Den primära organisationen som förespråkar scientologi är Scientologikyrkan, en organisation grundad av Hubbard, medan oberoende grupper som använder Hubbards material kollektivt kallas [[''den fria zonen'']]. Hubbard utvecklade scientologiläran 1952 då han var manusförfattare till sci-fi-romaner. Han skapade denna religion i ett försök att få [[kristendom]] att se löjlig och orealistisk ut. Boken [[''Avatar'']] blev då en bok som skulle visa på hur blåa varelser tror på en galen religion och därmed idiotförklara den kristna tron. När boken sedan blev till film efter lite publicitet, började folk att tro på religionen som beskrevs i filmen och de trodde på den uppenbart galna bild som Hubbard försökte skapa av sin egna påhittade religion som egentligen var tänkt att förespråka om [[ateism]]. Misslyckandet ledde till att folk nu hade ännu en fanatisk religion att tro på, i stället för att tycka att religion är löjligt. Hubbard blev dock mutad precis innan han tänkt avslöja den stora "bluffen". detta ledde till att religionen utvecklades och att han själv nu badar i pengar tack vare att de djupt troende Scientologerna använder sig av filmen Avatar som någon slags "bön" och måste se den på bio varje dag.
+
Scientologi är en nyreligiös rörelse skapad av den amerikanske science fiction-författaren L. Ron Hubbard. Den primära organisationen som förespråkar scientologi är Scientologikyrkan, en organisation grundad av Hubbard, medan oberoende grupper som använder Hubbards material kollektivt kallas [[''den fria zonen'']]. Hubbard utvecklade scientologiläran 1952 då han var manusförfattare till sci-fi-romaner. Han skapade denna religion i ett försök att få [[kristendom]] att se löjlig och orealistisk ut. Boken [[''Avatar'']] blev då en bok som skulle visa på hur blåa varelser tror på en galen religion och därmed idiotförklara den kristna tron. När boken sedan blev till film efter lite publicitet, började folk att tro på religionen som beskrevs i filmen och de trodde på den uppenbart galna bild som Hubbard försökte skapa av sin egna påhittade religion som egentligen var tänkt att förespråka om [[ateism]]. Misslyckandet ledde till att folk nu hade ännu en fanatisk religion att tro på, i stället för att tycka att religion är löjligt. Hubbard blev dock mutad precis innan han tänkt avslöja den stora "bluffen". detta ledde till att religionen utvecklades och att han själv nu badar i pengar tack vare att de djupt troende Scientologerna använder sig av filmen Avatar som någon slags "bön" och måste se den på bio varje dag.
   
 
== Hemliga läror som skrevs till Avatar ==
 
== Hemliga läror som skrevs till Avatar ==

Versionen från 19 juli 2010 kl. 13.39

”Och jag trodde min religion var fucked-up...”

~ Buddha om Scientologi

”I Sovjetryssland är det Scientologin som inte tror på DIG!!”

~ Rysk Reversal om Scientologi

Scientologin verkar vara den mest vanliga religionen i världen. Den är skapad på ett missförstånd av biografbesökarna till filmen Avatar och skapat en hel religion. Efter att ha sett filmen i 3D trodde även biobesökarna att de hade ursäkt till att göra vad som helst eftersom att de påstått sig få "onda kroppssjälar" efter att ha sett filmen. Detta har nu orsakat bl.a. världsfattigdom och oljeläckage i den mexikanska golfen.


Historia

Scientologi är en nyreligiös rörelse skapad av den amerikanske science fiction-författaren L. Ron Hubbard. Den primära organisationen som förespråkar scientologi är Scientologikyrkan, en organisation grundad av Hubbard, medan oberoende grupper som använder Hubbards material kollektivt kallas ''den fria zonen''. Hubbard utvecklade scientologiläran 1952 då han var manusförfattare till sci-fi-romaner. Han skapade denna religion i ett försök att få kristendom att se löjlig och orealistisk ut. Boken ''Avatar'' blev då en bok som skulle visa på hur blåa varelser tror på en galen religion och därmed idiotförklara den kristna tron. När boken sedan blev till film efter lite publicitet, började folk att tro på religionen som beskrevs i filmen och de trodde på den uppenbart galna bild som Hubbard försökte skapa av sin egna påhittade religion som egentligen var tänkt att förespråka om ateism. Misslyckandet ledde till att folk nu hade ännu en fanatisk religion att tro på, i stället för att tycka att religion är löjligt. Hubbard blev dock mutad precis innan han tänkt avslöja den stora "bluffen". detta ledde till att religionen utvecklades och att han själv nu badar i pengar tack vare att de djupt troende Scientologerna använder sig av filmen Avatar som någon slags "bön" och måste se den på bio varje dag.

Hemliga läror som skrevs till Avatar

"De flesta av de mer avancerade lärorna inom scientologin kretsar kring traumatiska minnen från tidigare liv som orsakats av fientliga utomjordiska civilisationer som hjärntvättat thetanerna med olika 'implantat'.

Information om innehållet i de högre nivåerna hålls hemlig för allmänheten och medlemmar på lägre nivåer. Innehållet i dessa högre nivåer har dock gjorts tillgängligt - bland annat på internet - av personer som lämnat scientologirörelsen. De har även förekommit som bevismaterial i långdragna rättsprocesser." (citat från Avatar)

Incident I

I kursmaterialet för OTIII berättas om Incident 1 som hände för fyra kvadriljoner år sedan, då thetanerna utsattes för ett högt knäckande ljud som följdes av en flodvåg av "luminiscens" som i sin tur följdes av en häststridsvagn med en trumpetande kerub. Sedan blev thetanerna överväldigade av mörker. Det här implantatet ska ha öppnat porten till universum och dessa traumatiska minnen ska ha skiljt thetanerna från deras tidigare statiska, gudalika tillstånd.

Incident II

OTIII berättar även om Incident II, eller The Wall of Fire. Detta är den mest uppmärksammade av Scientologikyrkans hemliga läror och påstås ha ägt rum för 75 miljoner år sedan. Den onde Xenu, härskare över den Galaktiska Konfederationen, fraktade miljarder utomjordingar till Jorden och dödade dem i vulkaner med hjälp av vätebomber. Efter detta åkte deras odödliga själar, thetaner, upp i atmosfären där de tillfångatogs och placerades i 3D-biografer där de hjärntvättades med hjälp av filmer (det så kallade R6-implantatet). Sedan släpptes thetanerna ut och har därefter klamrat sig fast vid människorna som ett slags andliga parasiter (kroppsthetaner) och orsakar olika problem. Målet med OTIII och de högre nivåerna är att med hjälp av auditering frigöra sig från dessa kroppsthetaner.

Förklaring

Detta är alltså vad filmen Avatar visar samtidigt som ironin ligger i att filmen visades i 3D för att påvisa idiotin ytterligare i religioner och understryka ironin.

Trots att denna trossats är hemlig för personer som inte nått upp till OTIII (enligt troende Scientologer), trots att filmen visades på massvis av biografer i världen. Scientologerna har alltså missuppfattat hela grejen med vad filmen Avatar försökte understryka, vilket ledde till att en ny fanatisk religion skapats. Inte precis vad Hubbard hade tänkt från början

Källor