Scientologi

Från Psyklopedin
Version från den 2 december 2014 kl. 14.20 av 37.250.23.21 (diskussion) (kontrateistlänk)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Och jag trodde min religion var fucked-up...”

~ Buddha om Scientologi

”I Sovjetryssland är det Scientologin som inte tror på DIG!!”

~ Rysk Reversal om Scientologi

Scientologin verkar vara den mest vanliga religionen i världen. Den är skapad på ett missförstånd av biografbesökarna till filmen Avatar och skapat en hel religion. Efter att ha sett filmen i 3D trodde även biobesökarna att de hade ursäkt till att göra vad som helst eftersom att de påstått sig få "onda kroppssjälar" efter att ha sett filmen. Detta har nu orsakat bl.a. världsfattigdom och oljeläckage i den mexikanska golfen. Kontrateister gör nu sitt bästa för att städa upp röran.


Historia

Scientologi är en nyreligiös rörelse skapad av den amerikanske science fiction-författaren L. Ron Hubbard. Den primära organisationen som förespråkar scientologi är Scientologikyrkan, en organisation grundad av Hubbard, medan oberoende grupper som använder Hubbards material kollektivt kallas ''den fria zonen''. Hubbard utvecklade scientologiläran 1952 då han skrev sci-fi-romaner. Boken Avatar blev då en bok som skulle handla om blåa varelser.

När Hubbards försäljning av sina science fiction-böcker gick dåligt och han började få ekonomiskt trubbel, kom han att tänka på att religiösa tjänade pengar på att få människor att faktiskt tro på sagorna de berättade. Hubbard insåg att det kunde vara något för honom och hans ekonomi. Så han gjorde vissa ändringar i sina historier för att anpassa dem till "give me your money"-mallen, och så började han att predika dem för UFO-idioter. Och så var scientologin som sekt född.

Att den nya sekten var så fullständigt knäpp fick vissa andra grupper, som ville försvara sina egna dumheter genom att ge ett falskt sken av att vara det enda alternativet till något ännu knäppare, att bli intresserade. Dessa grupper började att bjuda över varandra i vem som kunde muta Hubbard med den största summan pengar, för att få honom att i scientologins namn förklara krig mot just dem (som han egentligen inte alls brydde sig om, än mindre hatade). Psykiatrin vann budgivningen genom att betala Hubbard mångmiljardsummor i amerikanska dollar och dessutom muta så många domstolar att Hubbard i praktiken fick immunitet på livstid. Som tack började Hubbard, precis som han lovat, att låtsas hata psykiatrin och ta över så mycket som möjligt av den antipsykiatriska rörelsen inifrån, för att i enlighet med sitt löfte till psykiatrin få antipsykiatrin att se knäpp ut. Dock lyckades han inte ta över Mad in America, och det var tur. Synd bara att han lyckades ta över alla antipsykiatriska grupper i Sverige, men vi får väl skapa nya utanför scientologernas jä##a tentakler.

Hemliga läror som skrevs till Avatar

"De flesta av de mer avancerade lärorna inom scientologin kretsar kring traumatiska minnen från tidigare liv som orsakats av fientliga utomjordiska civilisationer som hjärntvättat thetanerna med olika 'implantat'.

Information om innehållet i de högre nivåerna hålls hemlig för allmänheten och medlemmar på lägre nivåer. Innehållet i dessa högre nivåer har dock gjorts tillgängligt - bland annat på internet - av personer som lämnat scientologirörelsen. De har även förekommit som bevismaterial i långdragna rättsprocesser." (citat från Avatar)

Incident I

I kursmaterialet för OTIII berättas om Incident 1 som hände för fyra kvadriljoner år sedan, då thetanerna utsattes för ett högt knäckande ljud som följdes av en flodvåg av "luminiscens" som i sin tur följdes av en häststridsvagn med en trumpetande kerub. Sedan blev thetanerna överväldigade av mörker. Det här implantatet ska ha öppnat porten till universum och dessa traumatiska minnen ska ha skiljt thetanerna från deras tidigare statiska, gudalika tillstånd.

Incident II

OTIII berättar även om Incident II, eller The Wall of Fire. Detta är den mest uppmärksammade av Scientologikyrkans hemliga läror och påstås ha ägt rum för 75 miljoner år sedan. Den onde Xenu, härskare över den Galaktiska Konfederationen, fraktade miljarder utomjordingar till Jorden och dödade dem i vulkaner med hjälp av vätebomber. Efter detta åkte deras odödliga själar, thetaner, upp i atmosfären där de tillfångatogs och placerades i 3D-biografer där de hjärntvättades med hjälp av filmer (det så kallade R6-implantatet). Sedan släpptes thetanerna ut och har därefter klamrat sig fast vid människorna som ett slags andliga parasiter (kroppsthetaner) och orsakar olika problem. Målet med OTIII och de högre nivåerna är att med hjälp av auditering frigöra sig från dessa kroppsthetaner.

Förklaring

Detta är alltså vad filmen Avatar visar samtidigt som ironin ligger i att filmen visades i 3D för att påvisa idiotin ytterligare i religioner och understryka ironin.

Trots att denna trossats är hemlig för personer som inte nått upp till OTIII (enligt troende Scientologer), trots att filmen visades på massvis av biografer i världen. Scientologerna har alltså missuppfattat hela grejen med vad filmen Avatar försökte understryka, vilket ledde till att en ny fanatisk religion skapats. Inte precis vad Hubbard hade tänkt från början

Källor