Shirley Clamp: the Movie

Från Psyklopedin
Version från den 27 september 2006 kl. 22.23 av 81.231.78.223 (diskussion)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Shirley Clamp: the Movie (även känd som Roxette Wars) är en film från 2006. Filmen hade premiär den 27 september 2006. Den anses lämplig för alla från 4 år och uppåt.

Handling

Det är fredag kväll i september 2006. Skymningen faller över Sverige, och regnet faller över Borås. I ett garage sitter Ingvar Carlsson, som är tjurig över att IF Elfsborg förlorat en match i Fotbollsallsvenskan, och Shirley Clamp och smider planer. De svär att ta över Sverige och göra Borås till ny huvudstad. -Hurra, säger Ingvar Carlsson! En republik där jag är president och du är premiärminister.

I nästa scén ser man hur Per Gessle och Marie Fredriksson sitter i Halmstad och planerar att ta över Sverige med Gyllene Tider och Roxette genom att kidnappa flickorna på Rånartjänsts TV2.

I nästa scén bygger Shirley Clamp om sin bil, som står i garaget, till en stridsvagn. Det enda de gör är att montera fast en kanon Ingvar Carlsson smugglade hem från sin tid i politiken. Ingvar Carlsson har en fjärrkontroll till kanonen. Shirley Clamp sjunger medan hon bygger stridsvagnen: "Jag hamrar och spikar, jag bygger en tank. Jag skall göra statskupp och råna en bank. Jag målar och målar med tjockt och med tunnt. Jag startar min motor och tanken gör runt". Shirley Clamp tycker att det låter jättebra.

Shirley Clamp och Ingvar Carlsson sätter sig inuti stridsvagnen och far iväg ut på Borås gator i den mörka natten, med Shirley Clamp bakom ratten. Ingvar Carlsson hör i sin bärbara radio. "-Detta är Radiosporten med Lasse Granqvist". IS Halmia slog på fredagen ut IF Elfsborg ur med 9-1 i Svenska Cupen i fotboll för herrar. Ingvar Carlsson bli vansinnig. "-Gaspedalen i botten, kör till Halmstad", säger Ingvar Carlsson. .

Stridsvagnen lämnar Borås, och ger sig av mot Halmstad.

Då stridsvagnen närmar sig Borås avlossas ett skott mot Örjans Vall, som sprängs sönder. De nattskifsjobbande poliserna på polisstationen hör, men orkar inte bry sig. Det är ju en spännande match från NHL-slutspelet på TV som de vill titta på. -Säkert bara en 10-åring som smäller en överbliven nyårs- eller påsksmäll, säger polischefen.

Men Per Gessle, som promenerar på gatorna tillsammans med Marie Fredriksson, hör och går frammåt. Då de ser Ingvar Carlsson och Shirley Clamp säger Per Gessle: -Den där Shirley Clamp skall få för hon stal "It Must Have Been Hate", som blev "När hatandet föds". Per Gessle och Marie Fredriksson plockar fram sin bazookas och springer fram och avlossar två skott. -Jag vill känna tro för dessa bazookas, säger Marie Fredriksson och skrattar rått innan hon avlossar skotten. Shirley Clamp lyckas i sista stund svänga undan. Skotten träffar istället Halmstads Sporthall, där HK Drott spelar sina hemmamatcher i handboll. Halmstads Sporthall förstörs.

En journalist från Rånartjänst.

Lite senare anropas Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt av Rånartjänsts VD, som säger till Fredrik Reinfeldt: -This is the CEO of Robbery Service talking to Swedish Prime Minister Fredrik Clean Field. Sweden is suffering from a civil war! -Inbördeskrig?, säger Fredrik Reinfeldt. -Yes, Ingvar Carlsson and Shirley Clamp are fighting Roxette. -Ingvar Carlsson, den där sossen. I vilket fall som helst, säg åt polisen att spränga dem alla i småbitar.

Lite senare får Halmstadspolisen ett meddelande från Sveriges regering: -Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt anropar Halmstadspolisen. Detta är en nödsituation. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp slåss mot Roxette. -Vi hörde lite smällar, men trodde att det bara var en 10-åring som smäller en överbliven nyårs- eller påsksmäll och vi ville se NHL-ishockey på TV, säger polischefen. Fredrik Reinfeldt anropar alla Sveriges länspolischefer, och säger: -Högsta prioritet till Halmstad, där Ingvar Carlsson och Shirley Clamp slåss mot Roxette.

Striderna fortsätter hela lördagen. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp åker runt med stridsvagnen och skjuter och avlossar kanonen, och Per Gessle och Marie Fredriksson skjuter med sina bazookas. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp hinner hela tiden köra undan skotten från Per Gessle och Marie Fredriksson, vilka i sin tur hinner undan skotten från Ingvar Carlsson och Shirley Clamp genom att ducka eller kasta sig i buskarna.

Det hela slutar med att Ingvar Carlsson och Shirley Clamp börjar skjuta mot polisbilarna, vilket skrämmer iväg poliserna. Per Gessle och Marie Fredriksson får slut på ammunition, och Ingvar Carlsson och Shirley Clamp springer då och fångar in dem. De kräver deras bankomatkort- och koder, annars blir de skjutna. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp tar sedan med med Per Gessle och Marie Fredriksson i pansarvagnen till Halmstads hamn, där de låser de in Per Gessle och Marie Fredriksson i en liten fiskebåt och sedan går av och sliter lsos rodret, så den inte går att styra, och lossar förtöjningen innan de går i land. Fiskebåten flyter ut på havet, med Per Gessle och Marie Fredriksson i. Per Gessle och Marie Fredriksson får bo i båten tills den når land, vilket sker då den flyter iväg över havet ända bort till Argentina, där de tas till fånga av terrorister som kräver svenska staten på pengar för att frige dem. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp rånar en bank i Borås, och förbättrar sin ekonomi ytterligare. För pengarna mutar de Borås-poliser att hjälpa dem att göra statskupp. Sverige blir "Republiken Carls Ingvar Clampland", med Shirley Clamp som president och Ingvar Carlsson som premiärminister. Då de styr svenska staten struntar de i pengakraven från den argentinska gerillan.