Sjö

Från Psyklopedin
Version från den 11 april 2009 kl. 11.25 av 87.96.216.136 (diskussion) (→‎Bad)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

En sjö är som en vattenpöl fast lite större. Om en sjö kommer för nära ett hav äter havet upp sjön och då blir sjön ett hav. Om sjön rinner iväg så kissar den, detta kiss brukar kallas bäckar. Om en sjö inte har besökt hemlighuset på ett tag kan det sluta med så kallad forsränning. Yngre och äldra sjöar kan ofta inte kontrolera när dem ska kissa och får därför ha sjöblöjor.

Fisk[redigera]

I en sjö kan det finnas fisk, detta är dock inget måste. Dem flesta sjöarna på Karlas Jord är fyllda med så mycket skit och gamla matrester att inga fiskar någonsin skulle kunna överleva där. Därför har förskare skapat så kallade kanadgäss som drar sig till skitigt vatten. Efter att dem hittat ett skitit vattendrag går dem upp på land och markerar deras revir med något brunt inlindat i något vitt. Om du ser en sådan ska du försöka ta dig ifrån området så fort som möjligt.

Bad[redigera]

I sjöar kan man inte vuxna bada, för dem är medvetna om allt skit och skräp i vattnet. I en sjö kan inte småbarn bada, för dem kan inte hålla sig över ytan. I en sjö badar bara 7-15 åringar, oftast pojkar och dem får kallsup efter kallsup. Detta är anledningen att 7-15 åringar pratar så mycket skit.