Spotify

Från Psyklopedin
Version från den 2 oktober 2015 kl. 12.58 av Sleppy (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Vad fan är detta? En fisk?”

~ Adolf Hitler om Spotify

”Det går typ jätte fort”

~ En kort man på stan om Spotify

”Jag gillar färgen typ.”

~ Lenny kravitz om Spotify


Spotify har funnits till sedan tidernas begynnelse, det var Thomas Jefferson som skapade det år 1537 med en vision att kunna lyssna på skitbra musik jättesnabbt, lagligt och skitbra helt enkelt. Han började med att samla in alla låtar han kunde få tag på och stoppade de i ett megamonsterüberstort USB-minne. USB-minnet var så j*vla stort att Thomas en kort tid höll på att tappa bort det. Men som tur var hade han alltid En Koala vid hans sida som kunde hålla reda på honom.

Historia[redigera]

När först programmet kom till den vardagliga datorn så fastnade folk framförallt pågrund av de mysiga färgerna, men som konstigt nog inte på grund av musiken. Detta irriterade Thomas ytterst då han insåg att de okunniga folket endast använde detta magiska program som skärmsläckare.

Thomas tog till hårdhandskarna och införde även Porr i programmet. Nu fick Spotify en kraftig publicitet. Men Smittskyddsinstitutet i Helsingfors tyckte nu att det gått ur styr eftersom offentliga datorer började sprida sjukdomar som spofifyanisk syfilis och blåvalsaids.

Spotify blev sedan, liksom andra aktiviteter som är mycket smittsamma, extremt populärt bland ungdomar och framåt Kristi Födelse blev man nästan mobbad om man inte hade spotifyanisk syfilis. Dock var det bara de friska som överlevde och då utvecklades en ny mobbad människoart eftersom alla normala dog.

Men Spotify överlevde och frodades fram tills 1700-talet då Usama Bin Laden kom i konflikt med Ted Gärdestad om vem som ägde största delen av Spotify. Ted påstod att han hade mer musik i programmet, för det första hans egen och dessutom allt som han gjort tillsammans med sina bandmedlemmar i Metallica. Det slutade med att Ted vart ledsen när Usama sa att han tyckte musiken lät som gammalt traktorgnissel. Ted vart så pass ledsen att han hoppade framför ett tåg som var påväg från Eiffeltornet till månen.

Nu är det alltså Usama Bin Laden som äger Spotify men ett ägarbyte är på gång då folk börjar tröttna på all Hallal-musik Usama lägger in. Man kan gå in och rösta på www.handkräm.se och rösta på vem man tycker ska bli den nya ägaren, och just nu ligger Katten Gustaf och Gubben i Månen i topp. Usama tycker dock det är orättvist att Gubben i Månen får vara med i tävlingen, då han påstår att det är en kupp av Ted som ska ta tillbaka Spotify genom mångubben.

Någonstans på Vasatiden[redigera]

Under Vasatiden använde även Gustav Vasa och hans barn Spotify. Hans hatbrev till olika personer i riket brukade skickas eftersom Vasas Spotify inte ville fungera. Men varje gång kom en bonde med en tidsmaskin och teleporterade Fredrik Reinfeldt till dem. Fredrik brukade inte ha någon aning om problemet. En dag hade han fått nog. Han stal Gustav Vasas dator och flydde på skidor mot Norge, nutidens Datalopp. Gustav vasa följde efter men åkte fel. Han sade åt några bönder i Mora att hjälpa honom att ta tjuven men de lyssnade inte, besviket begav sig Gustav ensam efter Fredrik Reinfeldt. Snart hade bönderna fått höra att han talade sanning, de skickade två män beväpnade med AK(15)47 och åkandes på snöskotrar efter Reinfeldt. Efter tio meter hann de ikapp Gustav Vasa och fortsatte mot Reinfeldt. När de såg honom satt han vid en bäck och lyssnade på Spotify. Han sköts på direkten men när han föll i floden så följde datorn med. I ilska tog Gustav Vasa AK47orna och sköt ner de från Mora. Sedan återvände han hem och började gråta som en flicka.

Nutid[redigera]

Men en solig dag, 2001 såg Spotify den svettige dator-nördens unkna sovrum och används nu mer än någonsin, både för de mysiga färgerna och musiken. Programmet har till och med blivit föremål för objektsorienterad kärlek, då det på mycket kort tid poppat upp communities, tjänster och mycket annat.