Skillnad mellan versioner av "Sven-Ingvars"

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rad 1: Rad 1:
 
Sven-ingvars är ett svenskt Trashmetalband som bildades 1982.ifrån dom djupaste hålorna i Värmland. bestående utav bandmedlemmarna [[Sven-ingvar]] och hans kompisar [[Gurkan]],[[kockerskan Berta]], och [[Raggar-espen]]
 
Sven-ingvars är ett svenskt Trashmetalband som bildades 1982.ifrån dom djupaste hålorna i Värmland. bestående utav bandmedlemmarna [[Sven-ingvar]] och hans kompisar [[Gurkan]],[[kockerskan Berta]], och [[Raggar-espen]]
   
Bandets medlemmar har beskyllts för att vara rasister. men tillbakavisar detta gång på gång. trots öberväldigad bevis. i form utav medlemskap i det politiska partiet [[SD]] och medlemsskap i skytteklubben ''African hunting season''
+
Bandets medlemmar har beskylts för att vara rasister. men tillbakavisar detta gång på gång. trots överväldigade bevis. i form utav medlemskap i det politiska partiet [[SD]] och medlemsskap i skytteklubben ''African hunting season''
   
   

Versionen från 21 december 2008 kl. 00.49

Sven-ingvars är ett svenskt Trashmetalband som bildades 1982.ifrån dom djupaste hålorna i Värmland. bestående utav bandmedlemmarna Sven-ingvar och hans kompisar Gurkan,kockerskan Berta, och Raggar-espen

Bandets medlemmar har beskylts för att vara rasister. men tillbakavisar detta gång på gång. trots överväldigade bevis. i form utav medlemskap i det politiska partiet SD och medlemsskap i skytteklubben African hunting season


Historia

Bandet började sin bana redan vid 12 års ålder när dom spelade sin hårddunkande öronbedövande musik i en sketen lokal i utkanten utav Årjäng. Här lade Sven-ingvar grunden för bandets framtidplan på hur dom skulle erövra rockvärlden. genom blod, svett, tårar, men även ett mirakelpiller mot baksmällar. Bandet bestod till en början utav endast Sven-ingvar och Gurkan. innan Kockerskan Berta som vid denna tiden jobbade som kokerska på det lokala mellanstadiet i Arjäng.

Dom gjorde sitt första framträdande år1986 vid Sweden krockfestivan som gick i karlstad inför dryga 20 000 personer. då sven-ingar och gurkan blott var 16 år. Det blev en totalsucce med deras nyaste och Frächa hitlåt "Pilla in en pinne i brasan" . Dom skrev efter detta kontrakt med musikproducenten Bert Karlsson och hans skivbolag BK Pronstudio.


År 1988 åkte dom på sin första Turné runtom i Sverige. Från sin hemstad Årjäng i Värmland ner till Göteborg. Före turnén spekulerades det en hel del om dom verkligen skulle åka på Turné med tanke på Kokerskan Bertas hälsa som inte var i topptrim. Hon hade nu blivit 78 år och behövde egentligen dra sig tillbaka. Men hon insisterade på att dom skulle åka.

Från sjukbädden uppe på Scen med dropp i ena armen rockade Berta milt sagt Röven av sig med sin Vråltunga Bas som spräckte trumhinnorna av dom flesta åsådarna som valt att gå på deras spelningar. Sven-ingvar i sin tur Growlade så att han tappade rösten och var tvungen att käka Treo mellan varje låt. Gurkan som satt vid trumman bytte ut sina trumpinnar till stålpinnar. Vrålstark som han var funkade det lika bra. frånsett att Trumsettet var tvuget att bytas ut efter varje spelning.

Trots slöseriet på utrustning tjänade dom multimiljoner på sina spelningar. och innan turnén var slut efter sju månaders konstant spelande hade dom tjänat över 100 miljoner.

Efter Turnén drog dom sig tillbaka från musiken för att gå i skolan. vilket dom helt hade struntat i sedan dom började med bandet. det blev nu ett litet uppehåll med spelandet.


Mellan-tiden

År 1994 var det då dags igen efter att Sven-ingvar Och Gurkan hade gått ur skolan. Dom började genast med låtskrivandet och repandet för sina kommande spelningar. och uppträdande direktsändning i TV3, nya texter uppkom vid denna tiden. som Sven-ingvar länge suttit och lurat på. Hall of flame , Vision of pepsi , Bring me to the Heroin var bara några utav dom han kom på.

Kokerskan Berta var nu även tillbaka. Fulltaglig efter att ha genomgått ett flertal Stroke's och hjärtinfarkter. Motsättningen i bandet började dock vid denna tiden ta fart. Gurkan som genomgått Ingenjörsutbildning motsatte sig att Kokerskan Berta och hennes närvaro. orsaken var hennes låga utbildning.hon skulle inte vara kvar i bandet ansåg han. även hennes höga ålder och sina egendomligt tantiga intressen spelade in. Virkandet och läsa Romaner tog upp den största av hennes tid under Turnén. och hon hade inte likasinnade intressen med någondera utav Sven-ingvar eller Gurkan, som helst tyckte om att supa sig fulla vid pubben Muratssons i årjäng. En sista omgång blev det dock för Berta. som nu själv gått med på att lämna efter årets slut.

I November 1994 uppträdde dom i TV3's nya storsatsande program På Husvagn. deras version av På spåret av TV4.

I December började dom deras månadslånga turné med att spela på Linköpings Gaypride. Texterna var i sin tur väldigt malplacerade då dom flesta innehöll Gaynedsättande låtar som Gayen med tussen och Vem sa att det var Naturligt?. Folket med dom stora plakaten runtom tycktes i sin tur gilla det bättre.

Nya eran

Kokerskan Berta blev sparkad från bandet och dom sökte genom hela 1995 efter en ersättare Till Berta. någon med samma kräm i fingrarna i Berta hade.

Över 3400 sökningar hade kommit. med en kassetinspelning där dom visade upp sina Basfärdigheter. Dock var det bara ett fåtal som dom tyckte var bra. och valet föll på Raggar-espen Som inte bara kunde pressa ut kräm ur fingrarna utan även kunge growla hyfsat. som skulle kompletera med Sven-ingvars.

Raggar-espen var en skydd Ensling. som mestadels satt i sin stuga utanför Linköping, lyssnade på Sven-ingvars i radion och jagade småvillt med bara händerna.

Men väl i Replokalen så visade Raggar-espen inte bara sina fängerfärdigheter utan bara även sin ivirgt Hungriga Growlröst. Espen var en yngling som Gurkan och Sven-ingvar kallade honom. ivrig och hetsig. men han hade även sina begränsningar. en eftermiddag så growlade Raggar-espen så hårt i en enda ton att han tappade rösten totalt. och kunde inte efter detta tala på flera månader. - Han lärde sig en läxa iaf löd svaret från Gurkan efteråt.

Modern Sven-ingvars

Sven-ingvar och Gurkan hade fyllt 25.och den förra Hysterin var över. och dom var tvugna att börja att Modernisera sig. Bandet sadlade helt enkelt om till TrashBongomusik.

Dom tog den uråldriga musikstilen "Bongo" och moderniserade den till en mer västerländsk stil. Detta togs iaf inte emot med öppna händer i afrika där sanktioner mot bandet inleddes med AAMU (African allmighty union) i spetsen. Sven-ingvars fick nu inte tillgång till att sätta sin fot på den afrikanska kontinenttäckande unionen mark. och export av slavar och Hamburgare till Bert karlsson upphörde.


Den nya msuikstilen var otroligt svår att exprimentera med. men efter Fem år lyckades dom. Och trion har även än idag uppträdanden på Skansen och småturnér lite då och då genom sverige vartannat år.


Populära Hits

Tegelväggen - Album:Marinerad Färs(1987)

Svante snorlasson - Album:Marinerad Färs

Pilla in en Pinne i brasan - Album:Marinerad Färs

Hall of Flame - Album:Mission Heroin(1995)

Bring me to the Heroin - Album:Mission Heroin

Swedish Revolution - Album:Mission Heroin

Kill the beer - Album:Mission heroin

Gayen med Tussen - Album:Mission Heroin

A Paperbag in Usa - Album:Mission Heroin

Weird Croopy - Album:Mission Heroin

Who said Nopless? - Ambum:Bongo Solution(1997)

Hunt em´ down - Ambum:Bongo Solution

Fire in Namibia - Ambum:Bongo Solution

Seen this? - Ambum:Bongo solution

To Black for my cat - Ambum:Bongo Solution