Sven-Otto

Från Psyklopedin
Version från den 24 september 2012 kl. 18.53 av Svinhund (diskussion | bidrag) (→‎Moral)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
OBS!! Ej att förblanda med Sven-Otto Littorin!
Malafulmen, Sven-Ottoismens heliga symbol

Sven-Otto är en förenklad ersättningsguddom för dem som måste ha en enklare religion med vilken de kan fördöma och döma till oändliga plågor dem som på något sätt misshagar dem. Sven-Otto är speciellt populär bland dem som är så pass korkade att de inte begriper intellektuella resonemang, och därav känner sig kränkta genom sin egen inneboende oförmåga, att de måste förakta alla dem som är smartare och mer begåvade än dem själva. Således är Sven-Otto en mycket enkel guddom, och han är mäkta populär bland stora folkskaror, i synnerhet svensk överhet, som har hamnat där de hamnat på grund av att de inte gått igenom universitet.

Tro[redigera]

Sven-Ottoismen har ett väldigt enkelt trossystem: alla som inte tycker som den Sven-Otto-troende, kommer att förgöras med blixtar som Sven-Otto skickar ner från himlen. Det finns dels inga andra förgörelsesätt, dels finns det inga andra trosformer som man skall uppfylla, man behöver inte bete sig enligt någon speciell moral, man behöver inte vara så där löjligt snäll som Jesus-anhängare påstår, man behöver bara göra som och tycka som den Sven-Otto-troende. Det finns två sorters kategorier av människor, enligt Sven-Ottoismen, nämligen:

  1. de som kommer att förgöras av blixtar, och
  2. de som inte kommer att förgöras av blixtar.

Trosbekännelse[redigera]

Sven-Ottoismen har följande trosbekännelse som ersätter exempelvis både fader vår, apostlarnas trosbekännelse eller Nisses trosbekännelse. Den lyder som följer:

"Gör som jag vill, annars får du en blixt i skallen!"
"Tro som jag tror, annars får du en blixt i skallen!"

Moral[redigera]

Enligt Sven-Ottoismen är det omoraliskt att tänka, speciellt omoraliskt är det att förklara. Det enda som ger respekt är att hota. Om man inte klarar sig med att hota, exempelvis inför en övermakt, så skall man smita. I övrigt så gör man vad man vill, hur man vill, när man vill.

Sekter[redigera]

Evolutionism[redigera]

Evolutionism är en variant av Sven-Ottoism som hävdar att Sven-Otto är densamme som Evolutionen, en magisk universalprincip som gör det rätt att ta från de fattiga och ge till de rika, samtidigt som man sänker jobbskatteavdragen.

Dawkinism[redigera]

Dawkinismen hävdar att Richard Dawkins är den Ende Profeten till Sven-Ottoismen. Dawkinismen har en del säregna föreställningar, såsom att Gud Är Noll, Universum fortplantar sig genom delning, och människan står för det naturliga urvalet – en slags referenssjäl som väljer vilka Universa som skall få finnas, att Universum genomsyras av memetiska virus som besätter människor så att de går omkring skrikande på gravfält, och eljest, om Dawkins kommer förbi och fördriver dessa memetiska virus, dessa rusar iväg och besätter svinhjordar som därvid kastar sig utför stup och drunknar i Genesarets sjö.

De övriga Sven-Ottoisterna förkastar med emfas Dawkinismen som kättersk, och som stående i direkt strid mot Sven-Ottos ensamrätt på straff genom blixtar. Dawkinisterna kallas av ortodoxa Sven-Ottoisterna för Cyphroteister.

Se även[redigera]