Skillnad mellan versioner av "Tidsresor"

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(→‎Nötter: inwk el)
 
Rad 15: Rad 15:
   
 
[[da:Tidsmaskine]]
 
[[da:Tidsmaskine]]
[[el:Ταξίδι στο χρόνο]]
+
[[el:Ταξίδι στο Χρόνο]]
 
[[en:Time travel]]
 
[[en:Time travel]]
 
[[es:Viaje a través del tiempo]]
 
[[es:Viaje a través del tiempo]]

Nuvarande version från 7 december 2011 kl. 10.54

Tidsresor är en gammal dröm i Sci-Fi-litteraturen[1] och handlar helt enkelt om att inte färdas i tiden rakt fram, som på spårvägen i Fjollträsk, utan som du själv i din rostiga Saab 95 – att kunna backa också, att krocka eller att köra i diket, tills du får soppatorsk. Ojdå, där kom jag visst åt din ömma tå...

Praktisk nytta[redigera]

Trots att hindren kan tyckas oöverkomliga, måste det här nog ses som en alldeles nödvändig uppfinning för mänsklighetens fromma.

Behovet av tidsresor är helt olika beroende vilket kön man har. För män vore tidsresor enbart i underhållningssyfte och alltid i framtiden, t ex att få reda på vem som vinner ligacupen i fotboll. Inom parentes sagt kommer tidsresor att betyda ett omedelbart och slutgiltigt slut för all vadslagning, förutom de rent oseriösa vadslagningarna vänner emellan, typ: "Jag slår vad om att syrran kommer att skratta på sig, när hon märker att vi ätit upp hela den ugnsbakade tjädern, som hon skulle ha till pappas 70-årsdag."

Vad kommer då kvinnorna att använda tidsresor till? Mestadels till att kontra när en kille säger upp ett förhållande. Då kommer kvinnan att behöva resa tillbaka i tiden för att göra slut först.

Nötter[redigera]

  1. H.G. Wells : The Time Machine, 1895 (Tidsmaskinen)