Zelda: Ocrine of Wacht

Från Psyklopedin
Version från den 6 februari 2012 kl. 10.34 av 212.112.38.51 (diskussion) (Skapade sidan med 'Ocrine of Wacht är ett spel som uppfanns till konsollen nintendo 64. Det kom ut på marknaden 1963, alltså två år tidigare än konsollen eftersom skaparna itne ville visa nå...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Ocrine of Wacht är ett spel som uppfanns till konsollen nintendo 64. Det kom ut på marknaden 1963, alltså två år tidigare än konsollen eftersom skaparna itne ville visa någon sitt helt värdelösa verk. När spelkonsollen sedan lanserades blev de väldigt ledsna och besvikna.


Spelet handlar om Liinki som ska rädda en liten dagisunge, Zieldah, som försöker lura i allt och alla att hon är prinsessa över landet HyrlureT. Zieldah blir tillfångatagen av Grandfor, som gått på hennes meningslösa pladder och verkligen tror att hon är HyrlureTs prinsessa.

Till sin hjälp har Liinki en liten flygande ljusboll med vingar, Navvii, som påstås vara en fe, men egentligen är en fryst klotblixt. I slutet stycker Liinki Grandfor, som då hunnit bli en gris eftersom han tog en av gudarna i Triforce. Men egentligen är det bara Navvii och alla de visa gummorna (som i spelet kallas SAGES) som projecerar optiska illutioner med hjälp av fiberoptiska kablar, som egentligen blir uppfunna 10 år tidigare, men vilket de skiter fullständigt i. En annan teori är att han dog i en trafikolycka mellan Triforcegudarna, och att Liinki bara försöker ta åt sig äran.

När man väl har klarat ut spelet är det programmerat att inleda en självförstörning, så att ingen annan ska kunna köpa det begagnat.