Älg

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Älgar är självstrålande under natten, ett tydligt bevis att de kommer "from Outer Späce".

Älgar är de första utomjordiska varelser som introducerades på jorden. De skickades för flera år sedan av marsipanerna hit för att förberedda invasionen som är planerad för den 27 januari 2022.

Beskrivning[redigera]

Kanadensisk skylt som varnar för hungriga älgar.

Älgar är alltid gömda under ett slags päls som liknar andra djurs kroppsbeklädnad. Därför finns idag bara ett fåtal människor som visar sin misstro mot dessa individer. Blåögda skandinaver och andra nordbor tillåter dessa varelser gå omkring fritt men i Centraleuropa hölls de alltid inhägnade. Fransmän och tyskar anar sedan länge att älgar har ett ont sinne. Och dom kan göra hamburgare med sina munnar och marsipanerna är kluriga små jäklar men mycket kan dom göra som hot dogs och första anfallen mot jorden kom 1867 då både danmark och norge var övertagna av hästar jag mena älgar förlåt mitt fel.

Älgarnas mest påfallande kännetecken som skiljer de från de egentliga djuren är att de äter bilar. Ofta händer det att en hungrig älg hoppar fram på motorvägen för att tugga lite av bilplåten. I Sverige, Kanada och USA finns därför särskilda skyltar som varnar för älgar men tyvärr är skyltarna också gjort av plåt och turister från det plåtfattiga Tyskland hämtar dessa varningsmärken för att mata sina inhägnade älgar.

Det finns även andra tecken som visar att älgar hör inte hemma på jorden. Till exempel har de så tunna ben att de får problem med jordens gravitationsfält. Därför vistas de huvudsakligen i vatten som med sin lyftkraft håller älgen upprätt. Ytterligare ett bevis för deras härkomst från en annan stjärna förklaras i artikelns första bild.

Av älgar finns två sorter: kommunikationsälgar, som har en antenn på "huvudet" för att hålla kontakt med marsipanerna, och produktionsälgar, med en inbyggd fabrik som producerar nya älgar. Älgarnas tillväxt styrs lika som hos ballonger med tillförande av helium. Ett faktum som även motverkar det nämnda gravitationsfältet.ballongkuk.

Bilindustrins skyddsåtgärder[redigera]

Biltillverkare har länge funderad hur de kan skydda sina produkter mot älgar. Snillrika forskare från Mercedes-Benz uppfann 1997 en mekanism som låter bilen "spela död" vid fara. Om bilen skulle möta en älg kastar sig fordonet abrupt på rygg med "extremiteterna" mot himlen. Teknikens Värld var vid ett så kallad "älgtest" förvånad hur utmärkt mekanismen fungerar och rekommenderade denna skyddsanordning för skandinaviska bilar.

Filmer älgar som har medverkat i[redigera]