Al-Qaida

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Al-Qa'ida är arabiska och betyder "ledaren", "den som går före", "der Führer", "äggskalen" och litet allt möjligt - arabiska är liksom litet knepigt så där. Den viktigaste Al-Qaida som någonsin funnits är stjärnan 40 Eridani i stjärnbilden Eridanus, floden. Denna stjärna ligger på 16.5 ljusårsavstånd, och där bor Spock's släktingar, vulkanierna, vilka skiljer sig från fanatiska muslimska terrorister som kastar bomber, endast genom att de inte har turban och skägg, och kastar sarkasmer, inte bomber.

Vulkanierna anses, enligt spådomarna Star Trek, komma att i framtiden terrorisera mänskligheten genom att ständigt komma att påpeka för människorna deras genuina ologiskhet. Det är endast några enstaka utstötta vulkanier, såsom Spock och T'Pol lyckas komma någorlunda överens med människor och behandla människor mänskligt ("Gud" förbjude enligt vulkaniska allmänna premisser). Därför, anser trekkies, den religion som förutser vulkaniernas ankomst till "Terra", har 40 Eridani på ett kosmologiskt-mystiskt vis försetts med namnet Keid, vilket är en synnerligen dålig översättning av Al-Qa'ida.

Andra betydelser[redigera]

Som Al-Qaida, nu utan en dekorativ blipp inne i ordet, betecknar man även ett svart hål som alla gudar från Olympen skiter ner i. Detta skit är så potent, så att det måste ut utanför universums kända gränser om inte universum skall komma att förgås under oerhörda konvulsioner, och därför har Zeus inrättat Al-Qaida-utan-blipp som ett säkert sätt att avlägna radioaktiv avföring.

Se även[redigera]