Anders Pettersson

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Anders Petterssons stuga står i ljusan låga!”

~ Martin Ljung om Julafton

En helt jävla efterbliven idiot, oftast nämnd som ursprungsinspirationen till den idag mycket populära skällsmeningen "du är motsatsen till definitionen av kompetent". Anders var den sista att avrättas med yxa i Sverige år 1887. Anders Pettersson hade ihjäl den dåvarande befolkningen i stadsdelen Botkyrka, där han gick i skolan, med en lie innan.

Anders Pettersson var på flykt undan lagens långa arm i Fittja där han hade växt upp tillsammans med min sin far som var sveriges första invandrare från Spanien men vars far (alltså Anders farfar) själv hade emmigrerat till Spanien från Sverige ett år tidigare. Hursomhelst blev Anders klassas som svartskalle och mobbad varför han tidigt började med något som vi idag skulle kalla hiphop. Här följer en av de texterna det sägs Anders satt och knaprade på som sista födomedel när han hittades under en bro tillsammans med kvarlevorna av Christer Petterssons gammelfarfar.


Jag hatar alla, jag är inte svart

dem säger "svart som en katt", jag säger "svart som en vit katt"

En dag ska jag ge igen

ni ska få se sen.

Ey len!


Just uttrycket "ey len" som nutidens Dogge Doggelito försöker hävda sig som myntare till tvistar de lärda om. Då faktiskt ingen såg detta textstycke förrän det dök upp en gång över 100 år senare i, just det, Botkyrka där just Dogge Doggeilto huserar. Forskare från hela världen har undersökt textstycket med kol14-metoden och vissa säger att dess påstådda ursprung kan stämma medans andra hävdar att hiphop var något som dinosaurierna började med. Men den mystiska lappen med rapptextens härkomst är troligen något som ingen någonsin definitivt kan fastslå. Detta kom det fram till varför Dogge Doggelito har kunnat tjäna mycket pengar fram tills att lappen kom upp i offentlighetens ljus i början av 2000-talet vilket slutligen resulterade i att Dogge sålde sig till Elgiganten för en om han själv sa "feting".


Nåväl, Anders blev tagen och var i detta läge så pass nödställd att när han blev frånryckt den mystiska lappen med rapptexten helt sonika började att äta sin egen arm. Han började vid axelfästet varvid armen snabbt skiljde sig från resterande kropp. Denna arm finns idag till allmänhetens beskådan på OK/Q8-macken i Rovaniemi, norra Södertälje.

Dessutom är det någon person som varje jul går och tänder eld på Anders Petterssons stuga, precis då som brandkåren har semester.