Andra världskriget

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Jaha nu var det krig...”

~ Random elev 1939 om andra världskriget

”Achtung Spitfeuer!”

~ Baron Bosse om andra världskriget

”Ich bin un Hauten!”

~ Hitler om någonting

”Ich bin ein Wurst, und du bist ein kleine Wurst... Bratwurst...”

~ Jonas Burström om sin nazistiska propaganda

”Andra!? Shit, här har man missat något!”

~ Göran Persson om andra världskriget

”Vafan fick inte jag vara med för?”

~ General Franco om andra världskriget

”Varför dog inte de med lerigt blod?”

~ Voldemort om andra världskriget

”IDK...”

~ Fern Flare om andra världskriget

Bakgrund[redigera]

Redan som ung planerade Adolfina Hitler sin framtida image. Hon började med mustaschen, sedan bytte hon kön och namn till Adolf.

Enligt Wikipedia är andra världskriget ett krig som pågick 1939-1945. Dock har de (och alla som säger det) helt fel. Andra världskriget är en omgång av ett brädspel som heter "Världskrig" som ungefär är ett rollspel. Den här gången var det Adolf Hitler, Benito Mussolini och Hirohito på axelsidan och Philippe Pétain, Winston Churchill och Franklin D. Roosevelt på den allierade sidan. Även Josef Stalin var med på nån vänster, men han kunde inte bestämma sig vilken sida han skulle stödja, trots att han var hemligt gift med Hitler.

Den exakta tidspunkten för denna spelomgång är svår att finna, eftersom historien omsluts av flera lager paradoxer och parallella tidslinjer. De flesta seriösa forskarna i ämnet gissar dock att det skedde den 19:e September 1978 och pågick i 10 timmar, långt mycket längre än vad spelets låda angav. Spelets skapare Alga har fått mycket kritik för detta.

Konflikten började när Hitler gjorde ett provocerande uttalande om att Whitney Houston var "världens vitaste neger". De allierade reagerade starkt på detta, eftersom de visste att det i själva verket var Michael Jackson som skulle tilldelas den titeln. Hirohito blev då mycket upprörd, eftersom hans familj var stora beundrare av pedostofilen i fråga. Mussolini tyckte att både Hitler och Hitohito hade "en go' kämparanda" och anslöt sig till dem.

Ingen vet säkert hur man avgjorde att det hela skulle avgöras med en omgång "Världskrig", men säkra källor menar att två flaskor bärs och ett bilbatteri var inblandade. Göran Persson påstår dock att andra världskriget aldrig har skett, utan att det bara var ett fult mediapåhitt för att dölja Förintelsen. Bill Gates hävdade att kriget var en stor skådespeleri för en Propagandavideo, men när eller vilket land ville göra den filmen förblir okänt.

De första spelvarven[redigera]

Under tiden Roosevelt och Churchill tjafsade om vem som skulle vara hatten hade Hitler passerat "Marschera" två gånger och inkasserat en nätt summa pengar. Med dessa köpte han Polen och andra låginkomstländer. Genom nyttjandet av sin Blitzhotell-strategi var snart stora delar av kartan ytterst farliga för Hitlers fiender att besöka. Axelsidans övertag förstärktes av att den mäktige Roosevelt satt på toaletten och tjurade de första timmarna.

Slaget om Atlanten[redigera]

Marinövningar inför slaget om Atlanten.

Hitler var väl förbered för att etablera herraväldet över världshaven. Först anställde han många väldigt stora herrar och sedan byggde han väldans stora kuttrar som kallades slagskepp (då dessa var skepp som kunde få slagsida). När han insåg att han bara skulle få herrans välde över havets yta, beslutade han att bygga ubåtar. Och han byggde väldans massa ubåtar som har bestyckade med väldans stora karlar och stora torpeder och vips hade han herravälde över djupen också. Men eftersom ubåtar visade sig inte vara riktiga båtar för de sjönk som sten och kom sällan upp igen tänkte han ett tag att kalla dem obåtar. Men han hann aldrig, för de tog slut. Dumma ubåtar!

Turen vänder[redigera]

(Man kan även säga oturen vänder för allt är relativt!)

Axelsidans övertag började vända när Hitler använde sina panzer-kort mot Stalin ungefär 4 timmar och 35 minuter sedan start. Domen fälldes dock 20 minuter senare när Hirohito använde sitt flottbombnings-kort mot Roosevelts baser på Hawaii. Trots sina tidiga sucéer med att köpa land från Stalin blev Hitler stoppad av Stalin och hans vinter-kort, så Hitler lade ner mycket pengar på "Stalingrad", men förlorade den. Churchill fick behålla "Egyptien" och "El Alemein" tack vare att ta emot tips från General Montgomery, och slå italienarens sista land innan italienaren förklarade slutspel: Libylien.

D-Dagen[redigera]

Look ma! No hands! Ooops! I did it again.

Roosevelt behövde extra pengar för att ta över en av dem dyraste området: Paris. han satsade på att skaffa extra pengar för att köpa detta genom att ta över "Omaha Beach". Hitler försökte stoppa honom med sina skyddsbonusar men misslyckades. Då behövde Roosevelt gå på toa och bad sin vän De-Gaulle (Som gav upp 2 timmar in i spelet) att få tag i området. en timme senare kom Roosevelt tillbaka och såg att Paris var hans. De-Gaulle sa att Hitler bara övergav området till honom för 2000 kronor.

"Berlin" tas in[redigera]

nu var hitler i kri(g)släge. han har nästan inga pengar och alla skyddsbonusar han hade gick till Stalingrad, men han hade det dyraste området i hela spelet: "Berlin". han byggde ett högkvarter (som fungerar som "hotell" i monopol) i berlin, och Stalin och Roosevelt. närmade sig den, men Stalin hade många attack-kort och förstörde berlin så mycket att dess värde blev nästan 0 kr. hitler förklarade slutspel, och började dricka enormt mycket alkohol så han dog. detta är det självmord som allihopa talar om, kanske. Hitler använder "Argentina Kortet" och flyr på sista rundan. Samtidigt gömmer sig Donald Trump i bunker rutan, och kommer up efter några timmar.

Japan invaderas[redigera]

Nu har 9 timmar, 45 minuter och 68 sekunder gått. Roosevelt hade japanen kvar och ville förstöra hans två sista högkvarter, i "Hiroshima" och "Nagasaki". Han hade två Special-kort och använde dem för att förinta Hiroshima eller Nagasaki (vet ej vilket, kolla en bok), vilket ledde till att Roosevelt vann 12000 kr på det. En kvart senare blev japanen bankrutt och förklarade slutspel.

Se även[redigera]