Apskaft

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Apskaft är skaften på ap-frukten, en allmänt uppskattad grönsak, på engelska kallade swedes – på grund av den antropomorfiska formen – som används till olika maträtter, speciellt ugnsgriljerade pajer med vegetarisk inriktning. Apskaft är speciellt uppskattade bland vegetarianska veganer från Vega, och kan bland dessa förtäras kokta i salt med massor av smör från juvret på en ko, eller smör från ett krossat solrosfrö varur pressats fram olja.

Vanliga användningar[redigera]

Apskaft tar 13 år 13 månader och 13 dagar att odla fram till fullmogen form då de är bländande gröna, ett färgämne som sätter sig i huden på ätaren, eller med en akademiskt term: förtäraren. Detta används ofta som alternativ till illgröna varningskläder med reflex, speciellt under mycket mörka förhållanden då självlysande ljus krävs. Förtäraren avlägsnar då alla kläder, vilket i normalfall är kallt, men då apskaftätaren har förhöjd ytvärme på ytan, så försvinner alla sådana effekter, liksom detta att intet ont anande individer som plötsligen distraktoriskt får se uppenbarelsen av en avklädd individ, avvärjes därfrån genom detta att blicken liksom "glider av" föremålet av en sådan slipprig färg, att alla normala negativa bieffekter av avklädningsförfarandet så annihileras och allting återgår så till den normala ordningen.

Legal status[redigera]

Emellertid har EU utrett apskaftförtäringsvarningsfärgavklädning och då man inte vet om det skall betraktas som porr – för vilket tillstånd krävs i 8 blanketter med vardera 3 kopior, och på varje blankett ifyllnad av 23 fält enligt paragraf 17/23 i handelsöverenskommelse enligt 2001, och som skall kvalitetsgranskas av EU-domstolen – eller som reklam, vilket subsidiaritetsdelegerats till den lokala bondlurkministern och således inte omfattas av EU:s regelverk – så är de rättsliga förhållandena oklara härvid.

I Brasilien betraktas apskaft som knark.