Arvidsjaur

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Arvidsjaur är en håla i den Svenska vildmarken, uppkallat efter Arvid Jaur, den PR agent på företaget Snirmoff som startade köldhålan.

Historia[redigera]

Snirmoff behövde öka sin försäljning av ångestdämpande medicin, och skapade en bostadsinstitution för de främsta brukarna av denna medicin: Piloter, även kallade "Flygare" då de flyger. Och Fordonare, även kallade "Donare" då fordonare är ett för långt ord att lära sig för de sistnämnda. Man skapade naturliga habitat för dessa målgrupper. Allt för att de skulle trivas och nyttja Snirmoff.


Flygarhabitatet

För att attrahera Piloter anlades en stor flygplats, med tillhörande hangar och flygledartorn där man satte en sur gubbe för att övervaka verksamheten. Denna var sponsrad utav den Amerikanska flygplanstillverkaren Cessna som donerade en flotta utav 14 av deras finaste flygplan som flygarna kunde leka fritt i. Man avstod även från något större kontrollerat luftrum, utan trodde på det gamla begreppet "Luften är fri". Detta passade perfekt för flygarna då de kunde leka obehindrat och slapp lyda gubben i tornet.


Donarhabitatet

Det första steget var att anlägga obscent många bensinmackar och flottiga snabbmatsrestauranger, då Donarna trivs på liknande ställen. Efter det byggdes enkla, raka gator så att Donarna kunde köra rakt fram utan att behöva lära sig att svänga. Något som faktiskt visade sig vara för svårt för Donarna att lära sig då framtida rondeller enbart resulterade i okontrollerade sladdar med tillhörande skrik från däcken. Man byggde också en verkstad kallad "C-huset", döpt efter den enastående Knöft-Konrad-Åke Marklund-Lundmark som hittills är den enda på institutionen som lärt sig att skriva så långt som till alfabetets tredje bokstav. Sägen säger också att han en dag fullföljde en hel skoldag, men många tvivlar på sanningen i detta. Här fick Donarna helt nya bilar från Mercedes som de med framgång förstörde totalt. Doftgranar installerades och ljuddämparna demonterades.

Gemensamma tillhåll blev ett gravt överdimensionerat hotell samt tre barer och ett Systembolag. Naturliga jaktmarker för Flygarna och Donarna. Ett mindre antal lättfotade damer placerades ut då manliga representanter bland de ovan nämnda grupperna gärna nyttjar sådana för olika ändamål såsom städning, diskning och utbyte av kroppsvätskor.

Vidare etablerades en militärbas kallad "K-4" samt en Polisstation då osämja förekom bland grupperna. Ibland förkom rena attacker såsom hatord av klassen "flygarjävel" eller "Öööhhh".

Nutid[redigera]

Idag är Arvidsjaur en lycklig håla, och populationen av både Flygare och Donare frodas. Projektet har av Snirmoff bedömts som en framgångssaga. Även företagets dotterbolag "Skrumplevervården" och "Skoterbidraget" samt "Thai-Bärplockeri" har ökat sin omsättning med hjälp utav Arvidsjaur.