AutoPutin

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
MrE.jpg
Stop hand.png "JA' TYCK' SYNN' OM IDIOT'N SOM INT' FIX' 'N HÄR SK'T'N!" Stop hand.png
Någon, hjälp den här idiotiska sidan genom att skriva om den.
Och se till att den dricker sin mjölk också. Endast då kan den komma med i A-Laget.


AutoPutin - rysk biltillverkare med säte i staden Tjernobyl, Bolsjoj-Putinskij Oblast i Nizjnij-Tsarskij kraj. Bilen är uppkallad efter modern till Sovjetunionens nuvarande kung, nämligen Vladimir Putine.

Rolig historia[redigera]

Senaste modellen av AutoPutin. Detta exemplar ägs av Göran Persson. Därav färgen...

Bilen började produceras i slutet av april månad 1986. I staden Tjernobyl fick man vetskap om att Debusjka Lada Putina, som var Putins mamma hade dött efter att stadens korvkiosk, som hon arbetade i, hade exploderat. Tjernobyl var nu hel och hållet utan inkomstkälla och folket samlades i stadshuset, som utgjordes av en halmkoja. Man bestämde sig för att starta en bilfabrik som skulle hedra Debusjka Lada Putina. Man bestämde sig för att kalla bilen AutoPutin. Innan hade man lagt upp så löjliga förslag som Lada, Debusjkmobil och AutoTjernobyl!

Man började leta efter material att bygga bilen av. Eftersom Sovjetunionen är så fattigt så fick man taga vara på det man hittade; En möglig strykbräda användes som underrede, man hittade tre snevridna 21" cykelfälgar som man satte fast på två sopkvastar. Det fjärde hjulet togs från en vävstol.

Som motor i bilen använde man en begagnad kaffebryggare från soptippen, som på något vis kopplades till hjulen. Men ibland (läs uppförsbacke) orkade den bara inte med och då får man gå bakom och skjuta på.

Karrossen till bilen gjordes av hönsnät som lindades som ett skal över bilen. Sedan täcktes hönsnätet med en massa spackel, och när spacklet tog slut använde man en blandning av pulvermos, makadamm, Vodka och pappersmassa. därefter sågade man ut hål som fönster och till sist spikade man fast en hållare för ett vitt stearinljus framtill och ett rött baktill.

Produktionen[redigera]

Produceringen pågår än idag och bilarna sätts ihop i ett ruttet gammalt skjul av sisådär sju stycken arbetare med svältlön. Detta är Sovjetunionens största och exklusivaste fabrik. I brist på delar så har inte alla bilarna sett likadana ut; Någonting kan fattas här och där, för som sagt, Sovjetunionen är mycket fattigt och man kan inte bara beställa en massa svindyra grejor på postorder som man gör i fria, kapitalistiska demokratier som Finland eller Rein-fältet. Man hämtar delarna på soptippen, helt enkelt!

Sedan 1986 har AutoPutin producerats i "hela" 897 exemplar, och de som inte exporterades var förbehållna partifunktionärer av högre rang. Vanliga dödliga fick nöja sig med hästskrinda och mulåsnor.

Annars finns den att köpa ny för 5€ , men en begagnad kan man hitta för 4€ i bästa fall bara 3€. Dock bör nämnas att bilen är mycket osäker och krockfarlig. Krockar man i höre fart än 11 kilometer i timmen, då blir det bara blodigt mos kvar. "En bra variant på folkmord" anser Duman. Bilen har dock fått mycket kritik för att man inte dör snabbare i den.

Kör även[redigera]