Autumn of 39

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

”Den bästa melodin i historien, inget snack om saken. Jag vet sånt, dels för att min mamma är konstnär, så jag har det i blodet, och dessutom är jag rödhårig.”

~ Bree, från TV- serien Desperata Hemmafruar (även kallat Desperata husvisningar.)

Autumn of 39 är en folkvisa, skriven av dansbandssångaren Bryan Adams, hösten 1985. Adams skrev visan då andra världskriget bröt ut. Melodin spelades på alla radio- och dumburksapparater i hans hemland Cannabis.

Efter mycket stohej och fisksoppa bestämde sig Adams för att göra om låten till en mer rockig version. Han fick mycket kritik för detta beslut, då det skulle "uppröra de mongoliska gudarna". Adams ignorerade kritiken och skapade, 10 år efter originalitetens uppkomst (1979), en ny version av Autumn of 39. Låten hette Summer of 1979 och blev en totalflopp.

Adams blev, år 1999, inlagd på rehabilitering efter 20 års missbruk av en blandning mellan Colgate och sirap. Han skulle, enligt polisen, våldsamt stretat emot när männen med vita rockar kom för att hämta honom. Adams planeras vara inlagd i omkring 3-25 år, beroende på hur han beter sig.