Baal-Pfurth

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Baal-Pfurth är en liten demon som tilldelats ansvar för dåliga lukter på vattenklosetten. Det anses att Baal-Pfurth är speciellt lämpad och motiverad för denna uppgift, enär han är liten, brun och fuktig, och själv luktar vedervärdigt.

Personlig historia[redigera]

Baal-Pfurth växte upp i en liten stad i Helvetet vid namn Pyromantis, som son till en lägre byråkrat Baal-Weber, och en lärarinna i knutpisktekniker Asera-Smisk. Baal-Pfurth var yngst i en skara av 77 djävelungar, och han hånades och plågades på smådjävlars vis genom att kastas ner i svinstiorna. Han lärde sig då anta svinens allmänna utseende, så att ett av hans attribut är svinansiktet, men för att kunna undgå upptäckt, antog han en brun färg, och i försvar en vedervärdig lukt. Han gjorde stegvis processen kort med sina bröder och systrar genom att stänga in dem i slutna främmande universa, eller genom att befordra dem till stabssekreterare i Helvetet. Somliga åt han upp, speciellt vissa, som han smaksatte med arsenik och spik och med stort nöje förtärde framför ett bord med vit duk och vackra tallrikar och bestick av kattens tassande, kvinnoskägg, av radioaktivt upparbetat plutonium-239 och diverse exotiska material. Till denna måltid drack han rent Bloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooood, samt välkokt brysselkål och amerikanska pickles. Sedan gnolade han senaste låten av Carola, och filade glatt sina naglar med den nya nagelfilen av hajhud. Man kan däri lätt inse den speciella läggning som krävs för det jobb som senare Baal-Pfurth skulle komma att fördelas.

Karriär[redigera]

När torrdassen började sluta byggas, insåg Djävulen att han behövde en väl lämpad demon att administrera dåliga lukter på de nyuppfunna vattenklosetterna. Han spanade ut över sitt pandemonium, belåtet nickande för sig själv, under det att han granskade sina demoners effektivitet. I ett speciellt illaluktande träsk tjänstgjorde Baal-Ploffs, och som PRAO-elev hos denne praktiserade den osedvanligt anskrämlige Baal-Pfurth, vilket bildligen fick Djävulen att bli eld och lågor, över en ny uppenbar begåvning. I den nyinrättade avdelningen för Fördelning av dåliga lukter på vattenklosetter i Helvetets Centralbyråkratiska Verk (HCV) tilldelades Baal-Pfurth 236 demoner och djävlar för att administrera denna nya verksamhet. Baal-Pfurth är där generaldirektör och en av Djävulens speciellt bemedlade orderutfärdare.