Baal-Ploffs

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Baal-Ploffs är en berömd demon välkänd för sina omfattande helvetesteknologiska kunskaper i fruktansvärda lukter. Hans uppfinningar och upptäckter omfattar bland annat:

  • kopplingen av fjärtar till dåliga lukter,
  • dålig andedräkt,

och han anses även vara huvudansvarig för framtagningen av:

  1. vitlök,
  2. surströmming, och
  3. träskstank.

Baal-Ploffs är en lång röd demon, med utseende av en mycket smal man, knotig som ett gammalt träd, men med slemmig och vattrande hud, som innehåller stora porer vilka utsöndrar en grågrön bubblande fradga som avger en helvetisk stank.

Historia[redigera]

1-xebra fire demon.jpg

Det är inte känt varifrån Baal-Ploffs stammar, eller någonting om hans familjeförhållanden. Han dyker först upp i det allmänna medvetandet som en långsamt vandrande (eller klafsande) skugga i helvetesträsket Palladuxh, varefter hans imposant resliga gestalt långsamt uppenbaras inför hela staben av helvetets dåvarande styre, som vid tillfället höll pestkonferensen. Åtskilliga ur åskådarskaran, speciellt Asmodeus och Baal-Phegor, imponerades storligen, varför man konfererade om detta nytillkomna ämne, och beslöt att inrätta en ny stankavdelning av helvetet på prov. Där arbetade Baal-Ploffs som kemisk assistent, under ledarskap av den väl etablerade djäveln Baal-Ial, som dock, på grund av assistentens innovativa arbete, snabbt begärde och fick befordran till helvetets femte krets (byråkrater, karismatiska sektledare och folkpartister). Baal-Ploffs fick då ta ledarskapet i den snabbt expanderande stankavdelningen, som därefter styrdes genom järnhand, vilket storligen imponerade på helvetets stab. Efter några år, utsågs så Baal-Ploffs till permanent delegat av staben, varvid stankavdelningen omorganiserades och divisionaliserades till mer specifika ansvarsområden. På grund av denna divisionalisering, kunde byråkratiseringsgraden av helvetet utökas, och helvetesstabens maktbegär tillfredställas något mer.

Se även[redigera]