Bamse

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Ey walla han är sjuk i huvudet kan han sluta va en sån jävla wahab bre?!”

~ Indigo Zap om Bamse

”Indigo lugna dig du är en hora.”

~ Doktor ****** Gris om Indigo på mentalsjukhus

” Vi dricker vodka tillsammans...ooops! Solens yta är nice!”

~ Alba om Barer

”I Sovjetryssland knarkar Dunderhonung DIG!!”

~ Autumn Blaze om Bamses moral

”Kuckelikuuuuuuuuuuk!!!!!!!”

~ Gallus om Bamses penis på 12,2 centimeter

Bamse är en svensk seriefigur som skapades under 1970-talet.

Ursprung[redigera]

Bamse skapades initialt av Rune Andreasson.

Hemvist och bekantskaper[redigera]

Bamse är en björn som lever i en fiktiv och, geologiskt sett, mycket märkligt värld där han umgås bland annat med en kanin (Lille Skrutt) och en sköldpadda (Stollman) som lider av narkolepsi. Bamse kilar också stadigt med den prostituerade Brummelisa.

I Bamses hem, beläget i en mossbelupen, fuktig och utdömd stenbyggnad, finns även ett okänt antal barn samt det otroligt irriterande biet Surre. Bamse har även en källarbastu där det ryktas att han förvarar den Atombomb han en gång köpte från Toys"R"Us tillsammans med sina kamrater från Bamsegänget.

Den kommunistiska idealstaten[redigera]

Bamses fiktiva värld speglar det kommunistiska idealtillståndet där man bara behöver arbeta om man vill göra något utöver det vanliga, till exempel åka på semester och där den som är rik som Krösus Sork självklart också är ond, korrumperad och kriminell.

Dessutom bör man inte äga någonting, utan allt ägande är en genomensam angelägenhet, till exempel som när det gäller den gamle travaren Billy Boy.

Drogberoende[redigera]

Bamse är narkoman och får sitt behov av dunderdroger, langade av sin gamla farmor hon använder i sin tur de bägge förslavade smådjuren: Katten Jansson och Husmusen som mot bättre vetande agerar som leverantörer av drogerna. I Bamses värld finns det också mycket märkliga tecknade figurer på sten istället för papper och man har än så länge inte lyckats tyda någon av stenteckningarna. Bamse brukar alltid spöa den ständig mobbade Vargen som vill ta del av hans dunderdroger, vargen vill nämligen få lite guldkant på livet, med det är honom inte förunnat av den kriminelle Bamse som hindrar vargen från att utföra sin ekologiska gärning i skogen. Dunderdrogen går under kodnamnet "dunderhonung".

Vodka[redigera]

Bamse dricker mycket vodka tillsammans med Autumn Blaze på Porrbaren i centrala Stockholm(närmare bestämt i Gamla Stan).

Värt att veta om Bamses bakgrund[redigera]

Bamse hamnade tidigt i sin ungdom på sluten anstalt. Bamse satt av sex år för ett mord på Harald Älg som vare en halvbror till den mer kände Hälge Älg. Orsaken till mordet var knarkskulder. Bamse våldtog även Manoj 2017, då Manoj lämnade Nockeby för att våldta Bamses farmor efter att hon slutade göra knark. Bamse gick då och våldtog Manoj. Manoj är fortfarande arg och har som mål att skjuta Bamse. Polisen vet inte denna information. Bamse lider av en tilltagande leversjukdom p.g.a. sitt missbruk. Bamse har nattliga hallucinationer och har klöst sönder väggarna i huset med sina ramar. Bamse är en gravt psykologisk störd björn. Bamses föräldrar omkom i en "jaktolycka", de är nu fällar hos Åsa-Nisse.

Bamses "moral"[redigera]

Under den tid Rune Andreasson skrev serien följde Bamse som kampskrift en tydligt uttalad, genomtänkt ideologisk paradigm som konsekvent citerades i serierna. Dessa citat sponsrades direkt av det sovjetiska kommunistpartiets centralkommittés politbyrå. Exempel:

  • "Ingen blir snäll av pengar. Däremot av lite leninism."
  • "Många små droger tillsammans kan besegra abstinensen."
  • "Det är modigt att våga säga att man är marxist."
  • "Man ska vara snäll mot dem som bär t-skjortor med hammaren och skäran, för de behöver det mest, och då får du kanske vara med dem till Nordkorea."

Bamse och Islam[redigera]

Bamse hatar tyvärr islam. CI kan skylla på att Marx sade att religion är opium för människan. Detta är dock fel. Religion(islam) är det som människor ska förväntas följa. Så fuck you Bamse!