Berlinmuren

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Jag är en jordgubbsmunk!”

~ John F. Kennedy

Berlinmuren var en mur som byggdes för att skilja Ostberlin från Västberlin och delvis Sverige. Den första versionen (0.1 Alpha) uppfördes den 12 augusti 1921, och bestod av hönsnät,balsaträ och Plastic Padding. Noggranna krocktester visade att en Trabant inte kunde ta sig igenom, och man litade därför på att muren skulle hålla. Tyvärr hade någon fått tag i en begagnad Tatra lastbil och lyckades ramma muren den 14 oktober 1921.

Version 0.2 Beta introducerades den 10 januari 1922. Den hade byggts upp av snö som man med hjälp av vatten lyckats frysa till is och var helt enkelt stenhård. Av någon konstig anledning som forskarna ännu inte kommit på började den smälta på vårkanten och sommaren 1922 fanns ingen berlinmur längre.

Den sista Betaversionen kallades 0.3 och byggdes upp den 15 augusti 1922. Där hade man använt samma karossmaterial som i Trabant, dvs. konstharts förstärkt med begagnade kalsonger, men armerat den med hjälp av plåt från återvunna sovjetiska ubåtar. Den höll faktiskt till den 4 maj 1968 då armeringen rostat till smulor och kalsongerna ruttnat upp.

Den 11 augusti 1968 introducerades Berlinmuren 1.0, där man nu kommit tillrätta med stabilitetsproblemen. Den kom senare med relativt små ändringar att hänga med ända till år 1990, även om versionsnumret då var 1.32768 efter många ändringar.

1990 introducerade man Berlinmuren 3.0, som hade rätt många nyheter jämfört med tidigare versioner, visserligen var den fortfarande byggd som ett riktigt hopplock, med ett flashigt skal ovanpå en risig stomme, men skalet hade nu blivit tjockare. Samma version kom att uppdateras till Berlinmuren 3.1 och Berlinmuren 3.11 och skulle hänga med till år 1995.

Sent 1995 introducerade man den helt nya "Berlinmuren 95". Nu hade man lagt så mycket Plastic Padding på skalet att det kunde hålla ihop av sig själv, men fortfarande fanns stommen kvar långt därinne. Dessutom visade det sig att Berlinmuren 95 kunde rasa väldigt lätt (man märkte det genom att den började bli blå i de partier som försvagats), en uppdatering kallad Berlinmuren 98 kom rätt långt i utvecklingen, men den 3 oktober 1928 så hade berlinmuren fallit helt och skulle aldrig sättas upp någonsin mer.

Fredrik Gustafsson: Efter att ha kort lite sastittik pa en hel del svenska loptexter sa verkar t.ex. den forekomma stabilt till en ung. halv till en procent av orden.