Brian May

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Denna artikel har bedömts som bra

”Brian May, Brian May”

~ Freddie Mercury om Brian May
Brian's hår poserar med en av hans fina gitarrer.

Den legendariska Brian May (född 19 juli 1947) är ett stort hår med Queens gitarrspelare under. Det finns ett flertal teorier om varför hans hår är så in i helvete enormt. Ingen vet, och INGEN vill veta!

May träffade Freddie Mercury efter att Freddie fastnat i hans hår med en enorm drake som Freddie red på. Två förbipasserande - John Deacon och Roger Taylor - hjälpte till att reda ut trasslet, vilket tog flera timmar. Då hade de fyra blivit mycket goda vänner och de bestämde sig för att starta bandet Queen tillsammans.


Hår[redigera]

Brians hår är en klass A-listad struktur med egen underhållspersonal. Det påstående som säger att Brian kommer från en vetenskaplig bakgrund betvivlas ofta, och många tror att det är en ingenjör som skapat Brian, eller åtminstone hans hår. Det finns få människor med A-listad hårstruktur, men det finns. Slash är en av dem. Han och May är bra vänner men de kan tyvärr inte spela tillsammans, eftersom deras sammanlagda hårspray skulle kväva hela bandet och publiken. En underhållspersonal stor nog att fylla hela Vatikanstaten arbetar dygnet runt för att Mays hår ska bevara sin volym.


Musik[redigera]

Brian May skrev alla sina låtar till Queen tillsammans med John Lennons håriga fru Yoko Ono. Brian May och Roger Taylor började käbbla 1975, då Taylor's låt "I'm Engaged to a Bus" blev b-sidan till Freddie's "Bohemian Rhapsody" istället för May/Onos "The Profit Song". Roger Taylor svarade med att sprut hårspray i May's ansikte. Men det gjorde ingen skillnad alls då May's hår limmats ihop redan vid födseln. 1984 blev det problem igen då Taylor's låt "Lady GaGa" (som förutspådde Lady GaGas succéer 24 år senare) blev B-sidan på en singel av May/One vid namn "I'm Crazy". May blev så förbannad att hans samarbete med Ono tog slut, vilket fick henne att skriva låten "Why?" och det kan man ju undra, då Yoko i själva verket var helt oskyldig. May ville lämna Queen genast, men Freddie Mercury övertalade honom att stanna åtminstone till inspelningen av videon till "I Want to Break Free", där Brian bär rosa kanintofflor och en morgonrock i siden med bara kalsonger under, samtidigt som Freddie gör balett, Roger vickar på rumpan och John Deacon surar. Freddie älskade idén. Inte de andra.


Gitarrer[redigera]

Brian äger många gitarrer, här följer ett urval av hans personliga favoriter!

Black Curly: Brians absoluta favorit! Påminner mycket om hans hår.

White Alvino: En gitarr han fått från en tyskirländsk munk, som han senare misshandlade.

Brown Unlike-Others: En gitarr formad som Brians far. Tidernas mest vällåtande gitarr.

Indigo Exceptional: En basgitarr som han snodde från John Deacon. Byggd av tarmar från Salvador Dali.

Burgundy Unique: En gitarr specialtillverkad för grävlingar.


Flöjter[redigera]

Brian har spelat flöjt sedan liten. Hans favoritflöjt är samma som han hade som 5-åring. Han gjorde den av sin hunds ben efter att denna dött.


Utbildning[redigera]

Brian har dubbelt så mycket hjärna som alla tiders artister som någonsin levt tillsammans, och gick därför till skolan. Där deltog han i så kallade "lektioner" och läste olika "ämnen". Matematik var Brians favoritämne och han brukade imponera på sina dejter genom att räkna till 10 000. Under sitt sista år på gymnasiet deltog han i ett evenemang kallat "hjälp de döda djuren" genom att räkna till 25 500 på kortast tid någonsin. Han hade dock inte tillräckligt med poäng för att komma in på "University of Life", så han fick nöja sig med en examen i astrologi.


Rykten om Brians död[redigera]

Ingen har lyckats fastställa Brians död ännu, men detta kan bero på att han troligtvis inte är död ännu. Det kommer säkert bli lättare att lista ut när han är det.


Singlar[redigera]

  • "Too Much LSD Will Kill You"
  • "Too Much Hair Will Kill You"
  • "Too Much Hairspray Will Choke You"
  • "Too Much Will Kill LSD You"
  • "Too You Much LSD Will Kill"
  • "Ford Mondeo"
  • "Ford Fiesta"