Buss

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”I Sovjetryssland missar bussen DIG!!

~ Rysk Revers om buss

”Man åker på skridskor och försöker hänga på, tar bussen ner till city när cykeln slutat gå”

~ Gyllene Tider om att åka skridskor, buss eller cykel

”Sluta skrika!!!! Får ju ont i öronen!!!!”

~ Busschaufför om skrikande 16-åringar i skolskjutsen i Botkyrka

Buss är en mycket lång bil som har fullt av plats för människoapor och Kirins som sitter i bussen och skränar och hoar.

Etymologi[redigera]

"Buss" kommer av latinets bractea matula vilket betyder ..plåt burk- Det avsågs från början ett motorfordon utan motor där chauffören var en drogpåverkad skolelev i 12-13-årsåldern. Många av dessa tidiga busschaufförer körde i 220 kilometer i timmen rakt mot den övriga trafiken, eftersom de tyckte att det var "jättehäftigt" och de kunde "impa på polarna".

Förseningar[redigera]

"Res med buss för vår miljö. Låt inte naturen dö. Politikernas egen stil, är att åka taxibil." Stod det på denna affisch som ville förmedla budskapen till de män som gillade att trängas i bussar

Förseningar är ett stort problem inom busstrafiken. Du kan få vänta i flera år på bussen, men sedan dyker plötsligt två bussar som skall åt samma håll upp samtidigt. I värsta fall börjar då de båda bussarnas förare slåss om passagerarna. Rekordet var en flicka som ställde sig på busshållplatsen i Sexdrega den 8 januari 1951. Först den 12 januari 2009 dök bussen upp. Snacka om försening! Personen hade då levt på skräp som kastats utanför busshållplatsen. Dock blev hon inte äldre. (???)

Vissa politiker, som själva åker egen lyxbil med privatchaufför eller taxi bekostad av kommunala och statliga skattemedel, har intagit en mer positiv inställning till bussförseningar. Detta för att göra livet surt för invånarna. 1998 beslöt stadsfullmäktige i Rom i Italien att alla bussar som trafikerar stadens gator måste vara minst 30 minuter försenade, annars mister busschauffören omdelbart jobbet.

Bosse Busdriver[redigera]

En känd busschaufför i Storbritannien, "Bosse Busdriver", kör sedan 1991 en privat landsvägsbusslinje och han vägrar att stänga dörrarna, även om han så kör bussen på motorvägen. Passagerarna tvingas hålla sig fast för att inte flyga ut, eftersom bara han själv har tillgång till säkerhetsbälte. Själv har han sagt att han tycker det ser så roligt ut då de håller sig fast, så det är därför han inte stänger dörrarna. Många är rädda för att åka med honom, och därför har han oftast mycket få passagerare. Det är numera bara extremsportare och dementa som åker med honom. Om någon passagerare uppmanar honom att stänga dörrarna kastar han av dem i farten! Inte undra på att folk slutat åka med honom.

Se även[redigera]