Byråkrati-TV

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Bureaucracychannellogo.jpg

<Tittar på kund. Pekar på skylt som säger "NÄSTA KASSA, TACK!". Fortsätter att läsa Amelia>

~Byråkrat om byråkrati

<Tittar på kund. Pekar på skylt som säger "LUNCHSTÄNGT". Fortstätter att läsa Jakt & Jägare>

~Nästa byråkrat om byråkrati


Byråkrati-TV <djupt andetag> är en kabeltvkanal som sänder dygnet runt[1]. Kanalen visar främst program relaterade till affärsställen; statliga kontor, privata kontor och halvstatliga kontor, och den halvt närvarande personalen däri; kontorschefer, kontorsmedarbetare och offentliga kontorsombudsmän, och de många ointressanta saker som tidigare uppräknade anställda gör i tidigare nämda kontor, vilket inkluderar bland annat att göra halsband av gem och att läsa, arkivera, faxa och slarva bort papper som ska godkännas och stämplas av den offentliga godkännandegruppen och den offentliga godkännandegruppen för godkännande av papper godkända av den offentliga godkännandegruppen.

SBT visar också program och dokumentärer om stora händelser och historiska händeleser, ofta med historiker som observerar och förklarar. Förekommer gör också återskapanden av olika historiska skeden och intervjuer med vittnen till tidigarenämnda historiska skeden. Upp till en fjärdedel av programmets sändningstid tas upp av detaljerade bibliografier, fotnoter och akademiska referenser.

En del av SBT:s egenproducerade material visas också på kanaler såsom Viasat History, SBT24 och SBT B[2].

TV-tablå[redigera]

Denna morgon[redigera]

09.00-09.30
BinkytheClownaccountant.jpg

Björnes bankmagasin

Hos Björne får alla barn lära sig hur man sparar sin veckopeng och hur man sköter sin ekonomi. Aldrig förr har det varit roligare att lära sig skillnaden på debet och kredit. Carl-Enkrona Säcker kommer på besök ibland och trollar för sin personliga bankman. Eftersom programmet sänds klockan nio på morgonen så måste du givetvis spela in programmet då barnen är i skolan. På tal om det, borde du inte vara på jobbet så här dags?
09.30-10.00
Youcantdothatontelevision.jpg

Sådär får man inte göra i TV!

I morgonens avsnitt av Nickelodeon-komediserien "Regler" får hela ensamblen av skådespelare nöjet att uppleva den härliga känslan av att fylla i blanketter och arkivera dem på rätt sätt. Inget vatten eller kaffe spills på skådespelarna eftersom det är mot arbetsplatsens säkerhetsföreskrifter.
10.00-11.00
Bureaucracychannelmorning.jpg

Upp o hoppa, du är sen till jobbet!

Börja din morgon med de nervösa koffeinhöga programledarna i GJYLW!. Ta bara inte för lång tid på dig, annars kanske du får se vädret och sporten också, och i så fall är du riktigt riktigt sen!
11.00-11.30
Form709g.gif

Sveriges värsta kontorister

En gameshow där deltagarna får tävla i grenar såsom "Sortera", "Vem kan köa?" och "Mata faxen!". Bland priserna finns: formulär 709e, kulspetspennor och plastväxter.
11.30-12.00
Helmetburger.jpg

Matsalen

Med hjälp av dolda kameror placerade i matsalar runt om i landet har man lyckats skapa ett program som enbart består av "arbetsprat". Folk som pratar om jobbet och arbetsrelaterade saker varieras med flera minuters pinsam tystnad och folk som äter ur kollegors lunchlådor.
12.00-13.00
TvtestpatternColobar.gif

Lunchrast

Sändningsuppehåll. Var god tag en nummerlapp.

Denna eftermiddag[redigera]

13.00-13.30
Form709g.gif

Sveriges värsta kontorister (R)

Repris. Se 11.00-11.30 för mer information.
13.30-14.00
BureaucracychannelMikeholmes11.jpg

Har du bygglov?

Se på medan Willy och Mats far runt till folk i villaförorterna och underkänner hem efter hem. Häpna över hur många konstruktionsfel som finns och hur lata hantverkare kan vara. Inget hem är säkert längre!
"Hur i helvete har bostadsnämnden kunnat godkänna det här råttboet!?"
14.00-15.00
While you were out.jpg

Inte hemma

Martin Timell och hans hantverkare far till Kina, Fjärran Östern och Indien. Där bygger de om fabriker och dekorerar dem med enbart grundfärger samtidigt som de använder sig av billiga polska arbetare för att spara pengar.
15.00-15.15
Nc-coffee-cup.jpg

Lagstadgad fikarast

Sändningsuppehåll, såvida du inte tycker att myrornas krig är ett tv-program.
15.15-16.45
Form709g.gif

Beck - kontoret

Beck och Gunvald får slå sina hjärnor ihop för att finna den skyldige till ett illdåd mot kontorets toalettpappersförråd. Klockan tickar; kommer de att hinna lösa fallet innan Fredrik Melander behöver gå på toa igen?
16.45-17.30
WesleyCrusher2366.jpg

Star Trek: The Next Administration (del 1 av 2)

Ett datorfel hos Stjärnflotteakademien tvingar studenten Wesley Crusher att läsa Klingon steg 3 istället för kursen Tidsresor A vilken han valde. Kommer han att lyckas skicka in och få formulär 709d Ansökan om byte av kurs: KL1203-TR1201 förbi åtta nivåer av handläggare, tre inkompatibla datorsystem och en vulkansk mjukglassmaskin innan höstterminens slut?

Ikväll[redigera]

17.30-09.00
TvtestpatternColobar.gif

Sändningsuppehåll[3]

Tyvärr är alla våra telefonister upptagna för tillfället... var god vänta. ...du är nu nummer 42 i kön... *pip* ...du är nu nummer 178 i kön...

Dokumentärer[redigera]

Onsdagskvällar sänder SBT dokumentärer efter lunchtid. Dessa dokumentärer sträcker sig över ett brett område av ämnen[4].

Den här veckan
Hitler aufgeregt.jpg

Dokument inutifrån: Göran Perssons sekreterare och assistenter

Del 6 av 8 - "2003: Anna Lindh". Göran talar ut om mordet på hans älskade Anna Lindh. Var det mer än knivig kärlek?
Nästa vecka
Hitler-car.jpg

Socialdemokraternas hemliga vapen

Avsnitt 942 - "Görans diet". I försök att stoppa Göran Perssons frammarsch så har de onda Moderaterna utvecklat mat som består av vakuum. Om Göran får i sig "maten" kommer han att implodera och därmed kommer Socialdemokraterna upphöra att existera. Följ med bakom kulisserna när S försöker utveckla ett motvapen mot denna smaklösa och icke-mättande mat. Hur gick det egentligen till valnatten i september 2006?

Kontakt[redigera]

För att ta emot SBT i din lägenhet, ditt hem, hyresrätt, bostadsrätt, bungalow, hotell eller bostad, var vänlig kontakta din TV-leverantör och fråga efter formulär 709t Ansökan om tillgång till formulär 709x 'Ansökan om tillstånd att fråga efter SBT-formulärformuläret'[5].

Fotnoter[redigera]

^  Förutom lagstadgade lunchraster, fikapauser, toalettbesök och arbetsfria helgdagar.

^  Svensk byråkrati-TV för barn

^  Observera att sändningarna på fredagar upphör vid 15.00 och återupptas på måndagar klockan 09.00. Du kan titta på SBT efter dessa tider om du skickar in och får formuläret 709T1 Ansökan om tillgång till Byråkrati-TV på obetald arbetstid is tredubbla kopior till SBT. Du kan få tag på formulär 709T1 på våra kontor lördagar mellan 10.00 och 13.00. Öppettider för SBT:s kontor är mån-tors 09.00-17.30, fre 09.00-14.45, stängt lördagar och helger.

^  Precis som kanal 5:s dokumentärer.

^  Var vänlig vänta i telefonkön. Ditt samtal är viktigt för oss. Ditt ärende å andra sidan...