C-tjosan.NET

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

C-tjosan.NET är ett nytt programspråk från MicroSoft som gjort stor succé i programmeringsvärlden och på marknaden, då det lanserats på en jättelik brakfest med alla VD:ar (eller CEO:s som det kallas over there), med massor med sprit, vilda fester, och många snygga unga lättklädda flickor speciellt importerade från Thailand för just detta evenemang. I sin stora vishet insåg då alla dessa VD:ar att C-tjosan.NET skulle komma att bli framtiden, trots att körning av detsamma bara funkar på Windows, och att det som regel kräver 10GB primärminne för att överhuvudtaget ladda, och att det senare garbar så att applikationer plötsligen kan låsa sig i 10 minuter, innan de reagerar.

Speciella grejor[redigera]

C-tjosan.NET kör på en virtuell maskin som kallas .NET, eller dått-nätt, som det uttalas. Denna virtuella maskin saknar inbyggd multiplikation, som en slags teoretisk anpassning till Turing-maskinen, varför en kompilering lägger upp multiplikationen som en addition med hjälp av en loop. .NET tillhandahåller i övrigt en massa saker som anses vara trevliga för programmeraren, exempelvis inbyggt Internet, GUI, API, HTML, HTTP, CP, USB, SVT, AK4 och HTTP en gång till. Vidare finns en direkt uppkoppling mellan all lokal kontoinformation på hårddisken exempelvis Nordea- eller Swedbank-lösenord, som så kopplas upp till MicroSofts egna bankkonto, och varje .NET-instruktion som exekveras, debiteras 1 USD som så överförs till detta bankkonto, vilken f.ö. lär finnas på en bank i Bahamas.

Särdrag[redigera]

Själva språket C-tjosan.NET bygger på den nya IT-teknologin för informationsteknologi, vilket anses vara en bra sak. En funktion definieras så här:

10 NOW THE FUNCTION BEGINS, AND IT'S GOING TO BE NAMED RICHARD_NIXON, BECAUSE THAT'S A VERY NICE GUY
20  THE FUNCTION THAT I NAMED THAT WAY TAKES THREE ARGUMENTS, NAMELY A DOG, THE BONE_OF_THAT_DOG AND A
30   PASSING-BY_WALKER_LADY_THAT_HAS_A_HECK_OF_A_BUM_THAT_I_HAVE_A_HARD_TIME_NOT_LOOKING_AT
40  THIS FUNCTION DOES THE FOLLOWING:
50   IT DECLARES THE VARIABLES TEMPERATURE_OUTSIDE, TEMPERATURE_INSIDE AND NUMBER_OF_TAILS_ON_A_TAILLESS_DOG
60   WITH THE VARIABLE NUMBER_OF_TAILS_ON_A_TAILLESS_DOG IT DOES PUT A ZERO IN IT
70   THE TEMPERATURE_INSIDE IS PUT TO THE VALUE OF THE 
80     PASSING-BY_WALKER_LADY_THAT_HAS_A_HECK_OF_A_BUM_THAT_I_HAVE_A_HARD_TIME_NOT_LOOKING_AT TIMES
90     THE LENGTH OF THE BONE_OF_THAT_DOG, NOT THE BONES_IN_THE_DOG BUT INSTEAD THE
91        BONES_IN_THE_MOUTH_OF_THAT_DOG PLUS THE DOG ITSELF
92   AND THEN ADD THREE; MULTIPLY ALL THAT WITH THE 
93     PASSING-BY_WALKER_LADY_THAT_HAS_A_HECK_OF_A_BUM_THAT_I_HAVE_A_HARD_TIME_NOT_LOOKING_AT TIMES ZERO
94   NOW WHEN ALL THIS IS DONE, RETURN 42, BECAUSE THAT'S SUPPOSED TO BE THE ANSWER OF THE QUESTION

I språket kan man definiera funktioner på ovanstående vis, och vi ser också att man deklarerar variabler och tilldelar dessa i aritmetiska uttryck som i andra konventionella COBOL-lika programspråk, samt att dessa skrivs ut på ett läsbart sätt så att man får en intuitiv förståelse för vad programmet gör.