Conan O'Brien

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Conan O'Brien är en amerikansk före detta talkshowprogramledare, trollkarl, världshärskare och alligator, numera cyborg. Han gjorde sig känd under tidiga 1990-talet genom sin talkshow The Conan O'Brien show. Med åren har hans makt ökat i flera områden, mest noterbart Finland, och under 5 års tid förslavade han hela världen med sin Lyd Conan-kampanj.

Tidigt Liv[redigera]

Det är ännu okänt var och när Conan föddes, men forskare tror han föddes någon gång under mitten av 1960-talet i Massachusetts, USA. Att man inte vet så mycket om hans barndom kan bero på att han levde i ett avskiljt samhälle utan någon direkt stor tidsuppfattning. Hans föräldrar säger dock att han hade visat starka magiska förmågor vid tidig ålder, och eftersom föräldrarna var rädda för sådana krafter, behandlade de honom annorlunda, vilket skulle få oanade konsekvenser i framtiden.

Conan graduerade från medieprogrammet någon gång under 1980-talet och sökte direkt jobb som kameratekniker. tydligen så gick det bra för honom i detta jobb, eftersom han blev snabbt befodrad. I början av 1990-talet hade han nått en sådan position att han kunde starta en egen talkshow, och han tog direkt chansen och blev programledare för ett eget program, The Conan O'Brian Show.

Conan som talkshowvärd[redigera]

Conans program slog snabbt igenom med sitt program, och ökade snabbt i popularitet världen över, inte minst i Finland. Än så länge verkade hans avsikter goda, och folk skrattade och hade kul åt alla roliga gester han gjorde i sina program. Vad man inte visste var att han med dessa gester försökte öva sina magiska krafter på samma gång som han underhöll publiken med sina gester.

Med årens lopp hade Conans tittarsiffror ökat till skyhöga siffror, och i Finland hade han sådan stor popularitet att vissa där i stort sett såg honom som en halvgud. År 1999 tog Conan emot finska TV-priset för bästa utländska programledare. Detta var början av hans maktövertagande i Finland.

Tio år senare, 2009, hade Conan uppnått en sådan status i Finland att man var villig att låta högsta styrandeposten gå till honom. Conan var snabb med att svara ja till erbjudandet, och han gav upp sin karriär som talkshowvärd. Han blev finländsk medborgare, och valdes till Finlands president. Men ingen kunde veta vad han skulle göra med sin nyvunna makt...

Conan som Finlands diktator[redigera]

När Conan väl hade fått makten ändrade han genast om styrandepositionen i Finland från president till diktator. Han beordrade även att industrin skulle ändras från nöjesinsutri till krigsindustri. Först nu började folk ana ugglor i mossen.

År 2015 var hela Finlands armé stor nog att börja en invasion, och han påbörjade sitt korståg för att ta över världen. Han började med Sverige, och fortsatte därefter med resten av Europa. Inom loppet av tre år hade hela Europa fallit under hans makt. Nu när han hade hela Europa under kontroll påbörjade han kampanjen Lyd Conan, för att försäkra allas lojalitet. Resultatet blev ett kryptiskt meddelande som visades på officiella teatrar och biografer, som gjorde alla som såg meddelandet till slavar.

Conans kamp för makt över världen[redigera]

Conan när han förslavade den första folkmassan.

År 2020 bestämde sig amerikanarna för att sätta stopp för Conans herravälde en gång för alla. De skickade iväg en atombomb iväg mot Conans palats i Helsingfors, och trodde med detta att han skulle falla i samband med at hans palats förgördes när han var där inne. När missilen hade träffat, dock, visade det sig att palatset inte hade fått någon skråma alls, likaså Conan. Det kom då ut för resten av världen att Conan var Trollkarl, och därmed mycket farligare än vad man tidigare trott.

Trots Conans makt gick nu de allierade styrkorna från Amerika, Asien, Midgård och Australien tillsammans för ett motangrepp mot Conan, vilket sorgligt nog slutade i katastrof. Både Afrika och Australien förlorade sin självständighet, och Conans makt ökade i både Amerika och Asien. Det såg nu mycket mörkt ut för de fria länderna.

Conan laddar upp en eldboll, redå för att krossa allt motstånd.

Till slut insåg USAs president att det bara fanns en utväg, att skicka en spion in i Conans palats för att spionera på honom, och leta upp svagheter. Det första försöket var misslyckat. Förrädare i USAs regering hade tipsat Conan om lönnmördaren, så Conan överaskade honom och dödade honom innan han hann upptäcka något.

Den andra spionen, Chuck Norris, lyckades dock med att in i Conans palats, och lyckades hitta Conans svaga punkt. Just då kom Conan in i rummet och överraskade Chuck. Eftersom Chuck nu visste Conans svaghet, tog han stryptag om honom, och sparkade in honom i väggen. Conan blev medvetslös och kunde därmed transporteras till ett fängelse, där man skulle ta honom till rättegång. I ett drastiskt försök att fly, använde han sin magi för att ta sig ut, men något gick fasansfullt fel, och istället för att frammana en explosion som skulle spränga upp väggen, så förvandlades han istället till en alligator, oförmögen att använda magi.

Eftersom fångvakterna trodde att Conan hade flytt, och att en alligator hade lyckats komma in istället, släppte de lös Alligator-Conan, och med detta var han nu på fri fot igen, fast oförmögen att återta sin makt, trots att många fortfarande var lojala till honom.

Conan som en alligator[redigera]

Här ses Conan som en alligator. Notera hur lik han är sig själv i vanlig form.

När Conan väl hade flytt, försökta han leta upp de som fortfarande var lojala till honom. I ett avskiljt möte ute i USAs skogar, mötte han upp med sina mest lojala följeslagare. De försökte hitta en sorts mot-förtrollning till hans rollformel, men kunde inte hitta någonting som kunde bryta besvärjelsen.

Forskare började nu försöka hitta ett motgift till hans förbannelse. Efter flera månaders forskning lyckades man äntligen hitta ett motgift. Conan drack motgiftet och återvände därmed till sin vanliga form, bara för att inse att han både hade förlorat sina magiska förmågor och var döende. I ett drastiskt försök att bevara sitt liv gjorde Conan sig själv till en cyborg.

Conan som cyborg och erövringen av medeltiden[redigera]

Eftersom Conan inte längre hade magiska förmågor, kunde han inte längre ta över världen i nutiden. Hans forskare forskade då fram ett sätt att åka tillbaka till medeltiden. Resultatet blev lyckat, och Conan reste tillbaka till medeltiden för att ta över världen då. Eftersom människornas tankesätt då var mer primitivt, krävdes det inte magiska förmågor att manipulera folket då.

Enligt gamla skrifter från medeltiden, ska han ha lyckats ta makten över finska folket då, fast krossats av England. Det är fortfarande oklart hur hans illdåd har påverkat historian.

Conans identisk tvillingssyster, Finlands leende diktatorkejrasinna Tarja Halonen.

Externa länkar[redigera]