Cthulhu

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Cthulhu and R'lyeh.jpg

Cthulhu är en interstellär guddom och ett gemytligt monster i religionerna cthulhuidism och tillbedjan av de Stora Äldre, och anses vara mycket populär bland börsmäklare, dansbandsschlagersångerskor och poliser för de magiska krafter som Cthulhu ger till sina anhängare.

Tillbedjan[redigera]

Tillbedjan sker på s.k "knarkpartys" där man intar stora mängder droger, minglar med varandra i fina festkläder och är allmänt social, frågandes exempelvis:

Men tjenare Urban, hur är läget,

eller utbytandes lasagnerecept med olika variationer, och skrytandes över sin nya BMW. Servitörer från en cateringfirma springer omkring och bjuder på lucifer, eller drinkar spetsade med viagra och ecstasy.

Därefter kommer kvällens höjdpunkt: ett människooffer. Man tar då en kidnappad misshaglig person, exempelvis en granne som klagat på att man spelat musik högt, en nedgången A-lagare, en tekniker eller vetenskapsman man är avundsjuk på, en kommunist, eller en socialarbetare eller medlem i frälsningsarmén. Denna bindes fast vid ett altare och så kommer en cthulhuidpräst och besvärjer i långa ramsor, så efter att ett ljussken inträffat och ett hål har öppnats i rymden, så kommer själva huvudpersonen själv, Cthulhu, glatt ut ur hålet och vinkar till publiken. Cthulhu som är människoätare, måste tyvärr förtära denna person innan han själv kan delta på partyt, men det gör ju egentligen ingenting eftersom man utvalt ett livovärdigt exemplar för potentaten att förtära.

När Cthulhu så är klar med maten, så går även han ut i publiken och minglar, vilket innebär att han så att säga går fram till alla individer och ger dem hallucinationer som är helt i enlighet med föregående drogintag.