Cyan

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Ondaogat.png Det onda ögat observerar denna artikel, men tycker att den är blid och mjäkig. Var vänlig och fyll på mer elakheter, tack! Dogbabylaf-micro.png


Cyan är en färg som ursprungligen kallades turkos. Nån gång på 80-talet, när Windows skulle introduceras, så upptäckte Microsoft till sin förvåning att färgen kallades cyan i Appless operativsystem Mac OS. Därför beslöt Microsoft sig för att byta namn på färgen till turkos, vilket var en förkortning för "TURKisk OSt", då det beslutades att det var ett ganska så beskrivande namn på färgen.

1995, när Microsoft Windows 95 skulle släppas, beslutade man sig att också byta namn på färgen till cyan. Men för att inte någon skulle tro att de kopierat Apple så sade man att det egentligen var lösenordet till Microsofts huvuddator (vilket också var, och är, sant). Och eftersom Bill Gates egentligen är världens värsta läder bög så har ordet turkos sedan 1995 slutat att användas och ersatts med cyan.

Cyan är ett av de fyra elementen, som allt i denna värld består av. De övriga är Marijuana, YTMND och Ketchup. I sin dödligaste form, cyankalium, kan cyan utplåna en hel förort.