Data

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Något i den här stilen, tror vi

Data är saker som associeras till maskiner med sladdar kopplade till sig och som brummar och blinkar. Maskinerna kallas datorer, och i dem finns något ... esoteriskt ... som kallas "data". Datorerna har en "påknapp" som om man trycker på dem så går datorerna på, och så börjar det blinka och lysa olika bilder på datorns TV, som kallas "bildskärm". Dessutom finns det en skrivmaskin ovanför datorn som kallas "tangentbord". Om man öppnar något som heter "Microsoft Word" och sedan skriver på skrivmaskinen så får man se vilka bokstäver som man förut skrivit på TV:n och så har man en konstig svart mojäng med knappar och hjul som kallas "mus", men som inte ser ut som en enda sorts existerande mus som finns. Man kan med den musen trycka på litet olika ställen på ramen på Microsoft Word, och trycka på något som kallas "Skriv ut", och då kommer det ut ett papper från en stencileringsapparat som kallas "skrivare". Data är med andra ord en bra sak.

Saker man kan göra med datan[redigera]

Man kan klicka på den svarta mojängen och komma ut på något som kallas internet, och där kan man se bilder på avklädda unga damer (eller herrar, vilket man känner för).

Man kan även skicka brev, fast man behöver inte frimärken, papper eller kuvert, man bara skriver brevet och så skickar man det till en kompis, och så frågar man:

Öh, ska vi gå ut och ta en bärs?!