Den flygande holländaren

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Den flygande holländaren var en gång forskaren Dr. Frank N. Steins modellflygplan, som han av "misstag" körde en årsförbrukning elekricitet genom, vilket orsakade i självmedvetande för det lilla flygplanet. Den vantrivdes på doktorns bokhylla och smet iväg en dag, efter att ha tänt eld på en oskyldig väderkvarn. Detta brott gav Holländaren samvetskval, och den reste tillbaka i tiden, på ett sätt vi inte tänker berätta. Det är för att den flygande holländaren bara är ett levande flygplan.

Man har genom tiderna spekulerat om uppkomsten av Den flygande holländarens namn, och forskare har kommit fram till att det nog är tack vare att Dr. Frank N. Stein använde delar från holländska panik.

Efter tidsresan[redigera]

Den flygande holländaren hamnade efter tidsresan i Karibiska havet, nån gång på 1600-talet. Då pirater ännu inte var fridlysta, ville Holländaren bli en av dem. Det var dock svårt, mycket eftersom modellflygplanet endast var 20 x 40 cm. Det gav emellertid inte upp, och spikade med blandad framgång fast planor på sej, för att bli mer båt-aktig. Det första månaderna såg den ut som en eka. Det var då dags att skaffa en besättning. Av en ren händelse promenerade Kapten John Silver förbi, och blev genast störtförtjust i den lilla, grönlysande båten. Det gröna skenet var en bieffekt från tidresandet.

Vid det här laget var John Silver inte en pirat än. Han var en fiskare utan större framtidsförhoppningar, men med hjälp av Den flygande holländaren, vars propellrar fungerade som en inombordsmotor, skrämde de skiten ur fiskmåsar, bokstavligt talat. Detta sägs förklara varför måsar än idag är så pass fikostiga med sina exkrementer. Hursomhelst fick John Silver smak för livet som pirat, och ägnade mer tid med modellflygplanet. Allteftersom tiden gick, hjälpte kaptenen till med Holländarens utökning i storlek. När de kommit till storleken på ett mindre lastfartyg, ville kapten utöka besättningen. De som de fick med sej var: Lille John, träbenta Smith, Tony Rickardsson och Margaret Thacher.

Den flygande holländarens storhetstid[redigera]

Vid det här laget skrämde de handelsresande, eftersom de var så lättskrämda, och de tyckte verkligen det var kul att göra det. Med fem man som bygghjälp hade man snabbt kommit upp till storleken hos ett större piratskepp. Men att hissa Jolly Roger och lysa grönt räcker inte, man måste ha en image också, för att göra succé på marknaden.

Då kom Sergant Snorkel, som var ny i manskapet, på en förträfflig idé! Han kunde trimma flygmotorn i aktern, så att den fick tillräcklig lyftkraft för att lyfta skeppet! Alla tyckte att det var en bra idé, och seganten blev befodrad till skeppskock. Nu var de med i leken "på riktigt". John Silver avsade sig nu från sitt deltidsjobb som fiskare, och de roade sig nu med att plundra städer, borda skepp, våldta sjöjunfrur, klubba sälar, prata pirat-aktigt och strunta i att diska.

Holländarens besättning[redigera]

Som det har setts på pirat-almanackans spökskeppspecialare,har den Flygande holländaren exakt tolv mannar i bessätningen. Inte elva eller tretton. Och inte heller 42. För de som inte har den kallendern, kan vi ju alltid radda upp alla i besätningen:

 • Kapten Long John Silver, kapten och modell på januari
 • Davy Jones, förste styrman och modell till februari.
  • Det nämns också att han egentligen heter Torgny
 • Båtsman, skeppshund och nödproviant, Mars
 • Lille John, almän odugling, April
 • Träbenta Smith, den med träben, Maj
 • Sergant Snorkel, skeppskock och mekanicker, Juni
 • Tony Rickardsson, laddar kanonerna, Juli
 • Margaret Thatcher, utmärkt färktare, Augusti
 • Alfred Nobel, utmärkt flygare, särkilt när han mixtrat med sprängämnen, September
 • Tjorven, kör med psykologisk krigsföring, Oktober
  • Allt ifrån "Yarr" till "Vet du va'?" kan ingå i den mentala tortyren
   • Kallar sitt yrke för "schöörövarre"
 • Svartskägg, vaktmästare, November
 • Yarr Harrharr, iförd en tomtedräkt, December

Se även[redigera]

Bouncywikilogo.gif
För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Den flygande holländaren.