Djävulen

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Satano Lucifero Cruello Diavolo, di Montenegro é Svizzera, il Domino Helvetica, Signore di Pompe, bögi din mamma AIDS mannen född 192838398339282 före Kristus Pedofilen, mera känd som Djävulen är en italiensk statsman, på livstid utsedd till kommunalråd i Helvetets kommun. Han är därmed även vaktmästare för Avgrunden och den på livstid utsedde överförståndaren för Helvetet, Avgrunden, Underjorden, Gehenna och Livets Ord. Han är en demon, d.v.s. en till de nedre sfärerna avsatt och nedkastad ängel. Denna status anses han ha skaffat sig genom att göra uppror mot Gud och hans lismande springpojkar för en ospecificerad tid sedan.

Djävulens identitet[redigera]

Det finns åtskilliga teorier om djävulens sanna identitet, man har föreslagit att han var en uppkäftig ängel vid namn Satanael, men man har också angivit att han skulle vara en omskolad Gud i ett avskaffat panteon i Baal-gruppen, vanligen Baal Sebub, flugornas herre.

Under senare tiden har två nya inbördes konkurrerande panteoner bildats i form av Microsoft och Wikipedia. Båda har som mål att ta över människornas förstånd. Djävulen är riktigt promiskuös. Han har även Göteborgsk dialekt och gillar chocklad även om det är lite smält.

Utseende[redigera]

Devil-goat.jpg

Djävulen anses se ut som en stilig attraktiv man i sina bästa år, men med kännemärkena, horn, svans (försedd med en pilspetsliknande spets) och bockfötter. Han har en tendens att rodna starkt vid emotionell upphetsning, så att man liknat hans utseende vid en tomat. Bortsett från anpassningar till dessa anatomiska avvikelser, anses Djävulen alltid vara välvårdad, artig och chevalersk, gärna klädd i senaste mode, ibland för att retas håller han sig till passerat mode som till exempel arkeologisk tomteluva inomhus. Det ryktas att Djävulen är het på damerna, ... så att säga. Naturligtvis saknar Djävulen varje form av socialt patos, eller social medkänsla, han ser snarast alla varelser som potentiella verktyg eller mat. Å andra sidan ryktas det att Djävulen storligen beundrar makt och rikedom till övermått, samt att han uppskattar uppfinningar som kan ge honom mer av denna makt.

En vanlig dikt bland djävulens anhängare, de s.k. blasfemerna, är:

Eld i baken
Satan med blåslampan,
Nu är det kokta fläsket stekt.

Ideologi[redigera]

Vår potentat i eftertanke på jobbet

Djävulen har bidragit till mänskligheten med några speciella former av ideologier helt på egen hand, bl.a. sådana som är kopplade till övermänniskoideal och totalitarism, bl.a. kommunism, anarkism, nazism och fascism. Vanligen tar han dock färdiga ideologier och omformar dem att passa sina egna ändamål, exempelvis Livets ords teologi, socialism och neoliberalism. Oavsett ursprunget, anses Djävulen ha haft stor inverkan på människors tänkande.

Speciella talesätt som brukar tillskrivas Djävulen är:

"management by fear"
"survival of the strongest" (en förvanskning av Darwins "survival of the fittest"),
"money makes sex-appeal"
"power is horny and so I, and the sexy Kristi brud in Knutby"
"diamonds are the girls best friends"
"one of us is gonna leave this Earth, and it ain't gonna be me!"

Uppfinningar[redigera]

Djävulen anses helt på egen hand ha uppfunnit:

medan hans inblandning i andra uppfinningar anses vara sekundära men ändå av avgörande betydelse:

Obetydlig jävla trivia[redigera]

  • Djävulen blev omedelbart mästare på 3D-schack när Star Trek publicerades.
  • Djävulen är släkt med Twilight Sparkle.
  • Djävulen kat prata äkta baklängesspråk. När det spelas upp baklänges på bandspelare låter det som vanligt tal, men när det spelas upp framlänges låter det som en konstig sång utan text. Djävulen förstår även andras baklängesspråk.
  • Djävulen räknades som arier i Nazityskland men som färgad i USA.
  • Djävulens favoriträtt är maneter, såna som man äter.
  • Evolutionspsykologerna införde skottpengar på Djävulen när han motbevisade deras teorier genom att publicera en video där han hade helt jämställt våldssex med din mamma.
  • Evolutionspsykologerna avlyste skottpengarna när Djävulen hotade med att placera alla evolutionspsykologer som hamnar i Helvetet i tråkiga isoleringsceller i all evighet, om de inte avlyste skottpengarna.
  • Djävulen har 292929282882 telefoner som det ringer 2838383882828181818228+3,14 oändligt många scammers på.
  • Djävulen en gång trodde att han rökte på, när det i själva verket bara var ett spagettistrå.

Se även[redigera]