Dyselexci

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Dyselexci är precsi vad et låter som; j*vligt svårt att tsava rätt. Äkta dyxelesci är ganka vnligt numera, men inte så vnligt som vissa personer vill att de skat vra. Pärsner som ägnar sig åt vänsterpolitik tycker de tär bra med ycket dyselexci, eftersom då då har en gilti anledning att inte gga skolornas rerser på de mest försigkommna eleverna. Dylesexci växlas ofta för med sär skrivning, men är det inte alls det, för är skillnad på bok stäver och mellan rum. I vicilisterade änder får dyxelesciska lever bildning så att de står för att de har att tillgodogöra sig svårt utbildning. I andra änder år de klara sig med lutan, och kan riktigt skaffa sig ett jobb – utan Rinfledt.

Falsk dyselexci[redigera]

Dyeslexci ofta som ursäkt för ovilja används att läsa igenom den text man har skivitr, kunskap om hur stavningskontroll olen ungferar eller skär och ren fethet. I moderter httar yselexcicer icj vill urita dem i frintelselgäer. J vissa kretsar är Falsk dyielexcs så populärt att populationen tycks lida hela av det.

Vissa forskare hävdar att bristfällig grundutbildning och obefintliga eller allt för milt rättade rättskrivningar gör det svårare att se var gränsen mellan falsk och äkta dyxelexci faktiskt går. Detta bekräftas i allt större utsträckning för varje dag som går.

Bote medel mot disklexi[redigera]

Det eknlaste stättet at tdölja dyxslessti i sambnad med sokl upsattser är att skriva sin a alsrer såm wipikedia atriklarr ok få texsten koriggerrat, vilket burkar sje ganska så ummedelbarrt. Et automasikt stfninkskontollporgram såm rettar stfvellen skälv fungar åkso bra män man kan int lita på at de bilr såmman tänkte sej. De kan ba löpe amokk. En gammmal helsokur såm fungrar är att gnida skrivhnaden med vitlök innan man skirkver nogåt.

Se även[redigera]

Bouncywikilogo.gif
För tråkiga personer utan komisk smak, har inskränkt-experterna på Wikipedia en artikel om dyslexi. Fast dom kan inte stava lika bra.