Egypten

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Josef fick en fin ring av Fy Farao i Egyptens land”

~ Lotta Engberg på Bråkmakargatan om Egypten

Egypten är ett land som ligger i Afrika och som ser ut som en fyrkant. Egypten är även kallat för Afrikas fyrkant fast landet har en yxa i Asien. Egypten består av öken där finns det kaktus men i teorin så finns det en liten djungel i Egypten, men det är mycket osäkert. Men det finns även massa sjöar i Egypten, och världens tredje längsta flod Nilen, där man åker båt i för att fiska i Viktoriasjön. I Egypten består befolkningen av afrikaner, araber, slavar (ättlingar till slavar åt Fy Farao), mumier, dromedarer, kameler och örnar. I Egypten brukar man begrava de döda i en mumiekista och linda med vitt band som man sedan försöker återuppliva till mumier, och därefter använda som turistattraktioner. Detta brukar dock ibland lyckas så bra, andra gånger inte. Egypten styrs av en fy farao som har alltid gjort till nu och alltid haft nästan samma lagar hela tiden nästan inget har förändras bara väldigt lite att landet blivit rikare och har stora stöder. Huvudstaden heter Kairo. Den andra största staden är Alexanderia. Valutan är yne. Språket är både Arabiska och Egyptiska (gemon att tala via porrbilder). Autumn Blaze? Egyptierna skakar på huvudet. Här är det bara FY FARAO!

Historia[redigera]

Det gamla Egypten[redigera]

Egypten grundades av en Fy Farao år 1458 f.kr, en tid då många där bodde i pyramider. I Fy Faraos pyramid slavade människor, katter och hundar. Om de inte jobbade fick de en kuddpiska på sig. De jobbade deltid om dagen, lönen var 20 yne. Många länder har försökt okupera Egypten men det går inte för de har för stor makt efter som att landet styrs av en stor mäktig Fy Farao. år 980 f.kr då förut Araberna försökte okupera landet men de rövades bort. år 940 f.kr Sen kom folk från Mellanöstern Osmanska riket som försökte opukera landet men gick inte så de gav upp och gick hem. Även 456 fr.kr grekerna försökte men de lyckades som sen senare tog egypten tillbaka landet. Sen kom Rommarriket 124 e.kr och försökte okupera Egypten men de försvarade sig och lyckades få bort de där i från och rommariket fick aldrig landet. På den tiden var det den store tjuven Alexander den Store som stal saker från andra som föddes i staden Alexanderia där han va kung tills staden blev erövrad av Egypterna. Sen kom Persien förskte sno landet men persierna blev rädda och sprang iväg för egyptiska armén. Egypten har aldrig blivit kolinserad. 1865 Britterna förskte skaffa kollini i Egypten men de lyckades aldrig och En del britterna blev mördade och påstår att de hade kolini som de inte lyckades få.

400 före Kristus upptäckes en krydda. Den döptes till pepperoni, efter Egyptens dåvarande fy farao Pepperonuis IV. Pepperoni används flitigt idag, speciellt på Kebabpizzor. Som tack till Pepperonuis IV byggde man en pyramid till hans ära, formad som en pepperoni. Det är idag okänt vart pyramiden ligger, men legenden säger att den finns runt staden Pepperonuis IV föddes i (Kairo).

Sandlådebråk[redigera]

Egypten har förr i tiden ofta krigat mot Sudan och Libyen och fick sitt namn av att krigföringen gick ut på att soldaterna kastade sand i ögonen på varandra i den enorma sandlådan Sahara. Tidningsrubrikerna världen över löd. "Sandlådebråk i Saharas öken, SLUTA! ropade förskolans fröken".


Långt senare till nutid[redigera]

Av okänd anledning förvandlades Egypten till ett muslimskt och arabiskt herravälde för alltid. För att visa att Egypten verkligen passade in i Arabförbundets och Islamiska konferensens gemensamma intresseklubb Arabmuslimska Klubben (AMK) hjälpte han till att slåss mot Israel. Efter att ha förlorat tre krig tröttnade dock Egypten och blev istället kompis med både Israel och USA. Detta ledde till kritik från AMK och ytterligare ett sandlådebråk med Hamas i den enorma sandlådan Sahara som slutade med att Egypten av ren vrede utropade ensamrätt på både islam och arabiska språksdfsdfsdfet. Efter 9/11-terrorattackerna mot Egyptens nya kompis USA blev Egypten även övertygad om att saudiaraben Usama bin Ladin var ett levande bevis på att ledare som inte var egyptier omöjligt kunde hantera islam och arabiskan på rätt sätt. Efter att då ha bett sin nya kompis Israel sdfsdfsdfom hjälp ssdfsdfsdfatte de därför tillsammans upp en sjöblockad i sdfdsfsdfsdfHamas fäste Gazaremsan som gisslan för att de andra länderna skulle ge med sig. Israel har försökt kompromissa med att dela med sig av sin egen judendom och sitt hesdfsdfsdfbreiska språk till de andra länderna som kompensation, men ingen har nappat. År 2010 protesterade omvärlden med att starta projektet Ship to Gaza som gick ut på att lasta sdfsdfskepp med koraner och arabiska lexikon och åka till Gaza, men aktionen stoppades av egyptiska flottan. Tre månader efteråt ansökte Egypten om patent på islam och arabiskan hos FN. USA bjöd då in till ett fredssamtal och föreslog en tvådelslösning där Egypten skulle ha ensamrätt till antingen islam eller arabiskan, men inte båda. Fredsförhandlingarna bröts dock efter att Egypten på nytt började plundra Västbankens bibliotek och bokhandlar på koraner och arabiska lexikon och vägrade förlänga det 10 månader plundringsstopp som löpte ut mitt under förhandlingarna. sdfsdfsdfsdf

Kameler[redigera]

Kamelerna sägs ursprungligen komma från Egypten. Detta energisnåla transportmedel kommer snart visa sig miljövänligare än etanol, eftersom kamelerna lever på sand. De kan suga åt sig den nödvändiga näringen i sanden och leva på den i flera år, eftersom dem bär runt på sanden i stora pucklar. Det finns därför folk som viljat likna kameler med ryggsäckar, men kameler är intellegenta djur. Den kände kameldressören Hablla Hablla han nämnligen bevisat att kameler kan bli tränade till att faktiskt gå dit den som rider säger åt dem att gå.

Floden[redigera]

Huvudartilkel: Nilen

Egypten har världens tredje största flod Nilen. Vid Nilen man kan åka till slutet av egypten då man hamnar i Sudan, kommer sen Etopien, Somalia, Kenya, Uganda, Kina, Andouillerike, Brasilien och till sist Vänern.

Kultur[redigera]

Musik[redigera]

Egyptisk musik domineras av dansbandet "Fy Pharaoz".

Sport[redigera]

Egypten satsar för fullt på ishockey. Man vill alltid vara världsbäst. Egypten är bäst i Afrika, men kampen är hård mot Marocko och Sydafrika. När gäller sandhockey så är Egypten också mycket framgångsrika, och vunnit VM i sandhockey för herrar en gång och VM i sandhockey för damer en gång. Egypten tog guld i VM i sandhockey 2010 i Nordafrika. Egypten har arrangerat vinter-OS 1944. Egypten har deltagit i OS för länge sen i Antikens tid. När barnen har rast brukar de oftast leka sandkrig. Tyvärr leder det dock ofta till så kallat "sandlådebråk" och måste avbrytas av burkafröknarna.

Politik[redigera]

Egypten är ett land som styrs av en fy farao som land har alltid gjort ända till nu idag. Wikipedia misstolkar att Egypten blev republik 1953 men Egypten har aldrig styrts av en president (som är ovanligt i Afrika). Egypten är inte den ända landet som styrs av en fy farao. Fy faraon i Egypten brukar sitta upp i Pyramiden av landet som brukar ha slavar omkring sig. Idag brukar brottslingar slav i fy faraons pyramid. Just nu har inte Egypten någon fy farao, eftersom Hosni Mubarak Obama inte kunde sätta pli på sitt eget folk - precis som Tunisiens fy farao.

Egyptens Fy-faraoner[redigera]

Före kristus[redigera]

Så kallade "presidenter" enligt politiskt korrekta FN[redigera]

Från och med:

Asien
Självständiga stater Afghanistan · Armenien · Azerbajdzjan · Bangladesh · Bahrain · Bhutan · Brunei · Burma · Cypern · Egypten · Filippinerna · Förenade arabemiraten · Georgien · Indien · Indonesien · Irak · Iran · Israel · Japan · Jemen · Jordanien · Kambodja · Kazakstan · Kina · Kirgizistan · Kirinstan. Kuwait · Laos · Libanon · Malaysia · Maldiverna · Mongoliet · Nepal · Nordkorea · Oman · Pakistan · Palestina · Papua Nya Guinea · Qatar · Ryssland · Saudiarabien · Singapore · Sri Lanka · Sydkorea · Syrien · Tadzjikistan · Taiwan · Thailand · Turkiet · Turkmenistan · Uzbekistan · Vietnam · Östtimor
Afrika
Självständiga stater Algeriet · Angola · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Centralafrikanska republiken · Djibouti · Egypten · Ekvatorialguinea · Elfenbenskusten · Eritrea · Etiopien · Gabon · Gambia · Ghana · Guinea · Guinea-Bissau · Kamerun · Kap Verde · Kenya · Komorerna · Republiken Kongo · Demokratiska republiken Kongo · Lesotho · Liberia · Libyen · Madagaskar · Malawi · Mali · Marocko · Mauretanien · Mauritius · Moçambique · Namibia · Niger · Nigeria · Rwanda · São Tomé och Príncipe · Senegal · Seychellerna · Sierra Leone · Somalia · Sudan · Swaziland · Sydafrika · Sydsudan · Tanzania · Tchad · Togo · Tunisien · Uganda · Zambia · Zimbabwe
Avhängiga stater Mayotte · Ceuta · Zanzibar