Elvis

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

”Coming at ya like a whirlwind!”

~ TobyMac om Elvis.P

Elvis Presley var en av världens största knarklangare och ikon för alla nihilisterMallorca under 1950-talet, 1960-talet och början av 1970-talet. Han brukade kallas för the King utav den tidens många ungdomar. Han var en tämligen överviktig man, ofta klädd i banlon som gillade att knarka.

Uppväxt och karriär[redigera]

Elvis föddes i en taskig småstad 1933 någonstans i norra Sverige. Redan tidigt i sin barndom kunde han finnas sittandes i badrumet med sin mors pillerburkar framför sig. Hans första dokumenterade överdos skede 1935 och i hans läkarjounarl kan läsas:

"Troligen en överdriven konsumtion av kaffe, din mamma, sömnmedel och bakpulver."

Det blev inte bättre för Elvis då han började skolan då han blev retad för sin övervikt. Redan andra skolåret började Elvis öka sin popularitet då han på rasterna började sälja en hemmagjord blanding av Hockeypulver, som sedan "snortades" genom näsan med ett sugrör. Hans verksamhet växte raskt och under sitt femte skolår så hade Elvis lilla företag utvecklats till imperium, med ett inte allt för kompliserat hierarkisystem. Hela företaget slogs emellertid i spillror då han i åttonde klass blev avstängd från skolan efter det att lärarna hade upptäckt något som liknade en opiumhåla i skolans pannrum.

För Elvis blev detta ett hårt slag och man tror att det var troligtvis här han själv började använda sig av droger.

Efter att misslyckat ha jobbat på IKEA i tre år så flyttade han 1950 till Mallorca, där han på två år lyckades skapa sig ett imperium. Under större delen av 1950-talet och 1960-talet så skapades olagliga verksamheter i så gott som hela världen. Det var någon gång under den här tidsperioden som han började kalla sig för "The King". 1973, då Elvis var i Las Vegas, så blev han skjuten i magen tre gånger av vita rappare som, enligt ett vittne, upprepade gånger ska ha sagt "Yo! We don't like yo stile man yo, yo now't". Elvis fördes snabbt till ett sjukhus där han bara stannade i en vecka innan han reste till sverige för att, som han själv lär ha sagt, "röja vilt...".

Död[redigera]

Något av den sagda röjningen blev det inte, för när han 1977 körde bil genom Stockholm körde han av vägen naken i en kurva och omkom. Platsen brukas idag kallas för Kungens Kurva. Efter Elvis plötsliga död började ett flertal anhängare av "The King" att skapa otaliga lögner och teorier om att hans död inte var en olycka utan ett väl planerat och genomfört mord. 21 juni 1980 startade polisen en utredningsgrupp som skulle undersöke de sagda teorierna. 4 juli 1981 lades utredninsgruppen ner pga den ökande efter frågan på pizza-bagare.

Efter hans död stratade en serie om hans liv i Metro som tecknas av Tobias Kronstam. Och hans död firas numera regelbundet utav muslimer i hela världen.

Anklagelser[redigera]

Elvis blev nästan aldrig anklagad för något brott, trots att både allmänhet och polis visste att han inte hade rent mjöl i påsen. Några de mindre kända brottsligheterna Elvis hade för sig var att han någon gång under 1960-talet startade en mafia organisation. Ingen vet vad som har hänt med den.

1966 blev Elvis faktiskt anklagad. Polisen hade då skuggat Elvis i tre år och hade en 1000 sidor redogörelse över olagliga förehavanden. Rättegången blev ett fiasko, domaren kom aldrig, den 1000 sidor långa beviset hade försvunnigt, vittnena hade flyttat osv.
Elvis har senare blivit anklagad för alla fel i rättegången och även här har polisen undersökt utan att finna några bindande bevis.

”I think is was really funny thing”

~ Elvis om rättegången