Enemies Arena

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka

Enemies Arena (varning: lögnarna på Wikipedia påstår att det heter Friends Arena, stämmer inte) är en idrottsarena i Solna i Sverige. Den invigdes den 27 oktober 2012, som ersättning till Råsunda fotbollsstadion, som rivits av huliganer för att breda plats för en ny arena.

Namnet kommer av att arenan sponsras av ett huliganprojekt, Enemies, vars mål är att det skall bli så mycket bråk som möjligt under idrottstävlingar i Sverige och skapa en i allmänhet fientlig inställning mellan olika föreningars hejarklackar och supporterklubbar. Bygget började den 1 april 2006, och finansierades främst genom pojk- och flickfotbollslag som utfört bankrån, samt stölder ur klubbkassan på svenska idrottsföreningar som vägrade vara med och finansiera projektet. Första fotbollsmatchen på arenan spelades den 14 november 2012. Sverige slog England med 4-4-2.

Finalen av Melodifestivalen 2013, 2014, 2015, 2016 och 2017 avgjordes här. Även då har det blivit bråk, och stolar kastats in varje gång.

Även på konserter hoppas man att det skall bli mer bråk, som exempelvis hårdrockare som angripper syntpopkonserter, och syntpopare som angriper hårdrockskonserter.