Första världskriget

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Första världskriget var ett krig enligt hitlerfascisterna, marxismkommunisterna och wikipediafanatiker som pågick mellan 1914-1918 och att vapenvilan skrevs i det franska slottet Versailles 1919. De har fel som vanligt. Vi på Psyklopedin ska berätta hur det verkligen gick till. Egentligen inte berätta utan skriva, så vi berättar med text vilket blir en läsning som vi berättar eller som du läser kort och gott.

Bakgrund[redigera]

Året var 1969 och sällskapsspelsproducerande Parker kom på spelet Krieg anlednigen till varför det var på tyska vet ingen men enligt sägnen ska det vara det första ord Göran Persson yttrade. Olyckligt nog tog Parker inte patent på spelet och Alga kom med spelet Världskrig vilket skulle få förödande konsekvenser under andra världskriget.

Det hela börjaede med att Österike-Ungerns kronprins Franz Ferdinand blev förolämpad av en serb vid namn Gavielo Princip när de spelade finns i sjön. Franz Ferdinand sköt sig själv, många tror Princip sköt honom i Sarajevo när han åkte bil. Man beslutade att man skulle spela ett parti Krieg som uppgörelse. Man hade sedan tidigare gjort upp allianser i förväg så lagen blev Tüskland lett av Kaiser Vilhelm II och Österike-Ungern lett av Frans Josef I sen hade Italien ingentinga att göra så Italiens kung Viktor Emanuel III gick också med den så kallade "Centralmakten" den centrala makten låg vid krigets utbrott på en högplatå i centrala Tibet. Den andra makten var "Ententen" lett av Frankrike, Ryssland och Storbritanien vars namn vi inte orkar skriva. Partiet skulle ta 6.pi timmar att slutföra

Kriget i början[redigera]

Då tüskarna hade förberett sig i 79 sekel använde man sig av kortet Schliffenplanen som gjorde så att man gick genom Benelux-länderna, under tiden bråkade fransmännens ledare Georges Clemenceau och britternas ledare David Lloyd George om vem som skulle vara hatten som vanligt. Ryssland använde sitt massinfanteri kort och skickade iväg sina trupper med SJ så trupperna kom inte fram i tid, tåget var 45 minuter försenat (som vanligt). Efter att britterna och fransmännen löst tvisten om vem som skulle vara hatten genom att britterna fick vara strykjärnet och fransmännen fick vara bilen. Tüskland och Österike-Ungern hade dock redan passerat "marschera" två gånger. Italien visste inte vad man skulle göra så man beslutade att lämna partiet för att äta pasta. USA ville inte vara med och man satt och surade i ett hörn.

Skyttegravskriget[redigera]

Ententen i väst visste inte vad man skulle göra så man använde kortet skyttegravar tüskarna blev väldigt förvirrade av draget och man beslutade också för att använda sitt skyttegravarkort. Efter att det gått flera omgångar tröttnade fransmännen och man angrep Somme, tüskarna visste att somme skulle bli drabbat så man hade byggt upp tre hotell. Frankrike drabbades av hårda förluster och efter striderna fanns bara ett halvt hus kvar. David Lloyd George ville också göra något så han angrep staden Ypres (Passchendaele) tüskarna hade tusen hotell där, men britterna använde kortet dåligt väder vilket gjorde så att niohundra hotell fick å igen. George förlorade ändå massa pengar.

Östfronten[redigera]

Då ryssarna använde sitt massinfanteri kort var tåget försenat i 45 minuter och sen fick inte alla plats så några fick vänta på ersättningsbussar som aldrig kom fram. För pengarna som kaiser Vilhelm II fått från väst använde han för att köpa korten Paul von Hindenburg och Vladimir Lenin. Kortet Paul von Hindenburg gjorde så att tüskarna blev lika starka som Bamse och lika smarta som Albert Einstein nu fick tsar Nikolaj II storstryk. Kortet Vladimir Lenin gick till så att alla ryssar blev kommunister och att man skrev på ett fredsfördrag. Fredsfördraget innebar att Ryssland inte längre fick vara med. Det gjorde tsar Nikolaj II arg så han gick hem och började geeka på IRL.

Italienska fronten[redigera]

Efter att Victor Emanuel III ätiti upp sin pasta använde han kortet byter sida han försökte flera gånger hoppa över massa Österike-Ungerska hus vilket resulterade i att han fick sitta fängelse. Frans Josef I fick massa pengar och beslutade att man skulle ta över Italiens tredje dyraste tomt, Venedig. Men i Österike-Ungerns ledning var det många som hade tröttnat efter 4 timmar. Sen visste man inte vilken tärning man skulle slå först. Det ansågs nämnligen i Ungerna att man alltid skulle slå högra tärningen först samtidigt som man enligt österikisk lag alltid skulle slå vänstra tärningen först. Då landet inte förstod hur man skulle fixa problemet sjönk landet som en sten i vatten. Man förklarade fredsfördrag.


USA dras in i Krieg[redigera]

Eftersom Woodrow Wilson inte fick vara med på grund av att de var för små för att spela Krieg satt han och tjurade i ett hörn. Då råkade tüskarna kliva på en chansruta där det stod att man fick välja om man ville sitta i fängelse fem timmar eller låta en minderårig person vara med. Man valde det senare. Då USA hade en enorm summa pengar på banken köpte man flera kort som US Cavalry och andra kort som var överlägsna tüskarnas. US Cavalry som inte var ett kavalleri utan ett Brad Pitt och Owen Wilson i cowboyboots och fiskehattar med tanks. USA fick allt det här för att de var ett år yngre.


Fredsfördrag[redigera]

Då kaiser Vilhelm II började få slut på pengar bestämde man sig för att göra ett sista försök för att ta sig runt "marschera" och få mer pengar. Man utarbetade även en hemlig plan som gick ut på att man skulle förklara fredsfördrag. En ung man vid namn Adolf Hitler tyckte att det var fegt (han var väldigt arg över att han inte heller fick kasta tärningarna) och tyckte att det var hans plikt som österikare att fortsätta Tüsklands ädla kamp. De högre officerarna struntade totallt i vad han sa. Tüskland hann inte till "marschera" efter tre omgångar och man gav upp. Kaiser Vilhelm II åkte till Belgien.

True Story.

Kuriosa[redigera]

Kalle Anka var inte med under partiets gång.

Första världskriget var världens första kemiska experiment.

Den centrala makten hamnade på en segelbåt på väg mot Sigtuna.

Adolf Hitler hittade inga maskar. Han sov med Herman Göring, Heinrich Himmler och Josef Mengele istället.