FAQ

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök

"Det är väl en bra sak... speciellt om man blir slagen samtidigt"

~ Antonio Banderas om FAQ

"Men vad i helvete!? Lämna mig ifred! Faq j00!"

~ Kalle Anka om FAQ

"Jag ska aldrig mer fråga något ofta."

~ FAQ om FAQ

Syfte[redigera]

Ordet "FAQ" är en amerikansk svordom som sedan 1997 brett ut sig över hela jorden. Uttrycket används ofta på så kallade spelsidor för att locka till sig barn. På dessa spelsidor beskriver administratörerna att det står för "Frequently Asked Questions", vilket är helt fel, då de egentligen menar att skada besökarna mentalt. En populär sida är GameFAQs. Syftet med denna sida är okänt, men det är antagligen så att de recenserar riktigt dåliga spel, eller så vill de få besökarna att se ut som "GameFAQers".

Historia[redigera]

Året var 1944 och det var kris i Nazi-Tyskland. Folk var utan mat och vatten och hade det svårt att försöka leva med en minimal levnadsstandard. Adolf Hitler var faktiskt den som hade det svårast. Han hade nämligen tröttnat på sitt gamla vanliga "Sieg Heil" och tyckte att det var för uttjatat, så han ringde upp sin kreativitetschef Geobbels för lite tips. Geobbels var kraftigt berusad och tappade sin vinflaska under samtalet. När flaskan slog i golvet så skrek Geobbels "FAQ!!". Hitler tackade genast för tipset och började använda det direkt.

Användning[redigera]

FAQ används ofta av ett flockdjur som kallas fjortisar. De brukar, precis som Kalle Anka, använda det som ett pronomen, t.ex. "FAQ j00". De flesta tar inte illa upp när de hör det, då de inte förstår vad det betyder. Uttrycket har börjat användas mycket i actionfilmer och Disney on Ice. Det kanske är därifrån fler och fler har börjat lära sig vad uttrycket egentligen betyder.

OFF (Ofta Frågade Frågor)[redigera]

Vet du hur mycket klockan är? När går nästa bana till stan? Hur i he-e får man stopp på den här då? Vill du ha mjölk i kaffet? Whele is the Loyal Castle, prease? Mamma, får jag ta Grenadinen? Du... är det inte dags att ta hissen upp snart?


Se även[redigera]