Fiskarna

Från Psyklopedin
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Fiskarnas stjärntecken symboliseras av djuphavsmarulk

Fiskarna är, tvärtemot pluralis och associationer, enskilda exemplar av arten människa, i singularis, som är födda mellan 19 februari och 21 mars. De rör sig med en vickande gång, som fisken i vatten och kan hålla andan i evighet av naturen. De öppnar då munnen och säger blupp, blupp, och ser relativt överraskade ut, eller bara förvånade. Fiskarna simmar bra och äter mygglarver vid vattenytan, om de skulle råka bada, men i allmänhet brukar de sprattla ganska rejält.

Fruktansvärda spådomar[redigera]

Tisdag[redigera]

Idag är det din stora deklarationsdag, då du letar igenom garderober, skåp och pärmar efter alla kvitton. Vartefter eftermiddagen närmar sig blir du rödare och rödare, och det börjar köra ihop sig i skallen, men då skall du meditera med mantrat "hayma, hayma, hayma" i 20 minuter som din transcendental-meditations-lärare Mahatma Ghandhi lärde dig på 30 minuter för 2000 bagis. Nån valuta för pengarna skall man ju ha. Mantrat "hayma, hayma, hayma" besvärjer fram den hinduiska skära-svävande-elefant-guden Hayma, som annars bara brukar framträda vid en riktigt rejäl fylla, men som när hon (det är en hon) frambesvärjes av en nykter, framkallar 20 mikrosekunders mikrosömn, varför du känner dig så vederkvickt som om du sovit i 15 timmar. Därefter svävar du fram som en gud och bara glider från garderob till garderob och hämtar ut exakt rätt kvitton som behövs för fullbordandet av deklarationen. För att fira det hela, så tar du en korvmacka och en Fanta, och sitter och njuter samtidigt som någon skjut ihjäl 10 minuter ifrån.

Onsdag[redigera]

Vid din parkpromenad med hunden Fido, får hunden syn på en ekorre som fintar iväg sin förföljare genom att springa i cirkel runt ett träd, och korkad som han är så följer hunden efter utan att du släpper på kopplet. Händelsevis råkar du stå innanför den bana runt trädet som ekorren med efterföljande hund tar i cirka 30 varv, varefter du är stadigt surrad mot trädet. När detta inträffat, hoppar ekorren upp, och Fido står bara och fånglor åt dina rop. Så fortgår det tills den elaka gamla tanten från grannkvarteret, hon med den argsinta gamla mopsen, kommer dit och skrattar i mjugg åt din belägenhet. Hon hjälper dock till genom att låta sin argsinta gamla mops, som är en djäkel på att gnaga läder, gnaga sönder kopplet som surrar fast dig. Genomblöt av mopsdregel och en motsträvig Fido, kommer du hem och slänger dig i duschen.