Fjällbacka

Från Psyklopedin
Hoppa till: navigering, psyka
Ondaogat.png Det onda ögat observerar denna artikel, men tycker att den är obegriplig (är detta ett skämt eller?). Var vänlig och fyll på mer elakheter, tack! Dogbabylaf-micro.png


Fjällbacka är en världsmetropol i äntarmen av det smygnorska Bohuslän. På grund av den digra tillgången på sill ökade befolkningen katastrofartat och är snart uppe i en miljon. Skönt nog drog Camilla Läckberg igång en killingspree och tog på sig att med hjälp av rasbiologi utrota överflödiga individer, starkt inspirerad av radioteaterserien Midsumer Murders.

Befolkning[redigera]

Fjällbacka har en befolkningsmängd på ca 999,999 personer och runt 100% av befolkningen bor i omgivningarna. En vanlig missuppfattning är att folket i Fjällbacka är fiskargubbar eller fiskargummor (som Marie Lindberg), detta är bara fördomar som uppstod under 2000-talet då merparten av invånarna dagligen befann sig ute på havet, det var i själva verket räkor som de metade!

Historik[redigera]

Första kända uppgiften om Fjällbacka är daterad till år 1910, då munken Thibaud i Alvastra kloster antecknade de bevingade orden, "Helvetet är över oss, nu är Fjällbäckianerna här med sina stinkande fiskfjäll". På 1840-talet omnämns Fjällbacka som ett av Bohuslän livligaste lömskalägen.

Politik[redigera]

Efter stadens övergång till diktatur fick kommunisterna ganska snabbt upp ögonen för Fjällbacka och detta ledde till det så kallade ryska revolutionen som varade mellan 1996-2006, där Pensionärspartiet stod som förlorare mot kommunisterna. Strax därefter valdes Ingvar Carlsson till Fjällbackas envåldshärskare.

Skola, vård och omsorg[redigera]

Förra året uppmärksammade kommunalordföranden Gösta Bohman bristerna på detta område och beslutade enväldigt att Fjällbacka skulle skapa skola, sjukhus och pensionärshem på oanvända utbombade fiskebåtar i hamnen som legat där sedan 30-åriga kriget.

Geografi[redigera]

Det gamla du fria Fjällbacka vänder sig[hurdå?], som många andra bohuslänska kustsamhällen, hukande nedanför bergen mot havet[varför behöver det hukas på sig?]. Det nya Fjällbacka ligger på åkrarna in mot land och uppe på bergen. Utanför kusten ligger Fjällbacka skärgård och allra längst ut i väster ligger Fläderöarna. (Det är sant, det säger de på Wickipedia! /Chefen) Beskrivningen ovanför stämmer faktiskt trots att det står på lögnhals sidan Wrikepidia! /Egon.

Egon, du glömde ju nämna att mitt i Fjällbacka ligger det 2098 meter höga Klebbeberget, högst i Sverige. Genom berget går Kungsklyftan, tidigare kallad Läckbergsskrevan, efter en incident våren 2003, då en yster Camilla Läckberg choppade Martin Melin i småbitar. Några scener ur gayfilmen Ronja Rövdotter är inspelade i Ronjas klyfta.

Referenser[redigera]